Ιστορική μέρα για τις γυναίκες στο Ιράν - Για πρώτη φορά σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ιστορική μέρα για τις γυναίκες στο Ιράν - Για πρώτη φορά σε αγώνα ποδοσφαίρου Facebook Twitter
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι γυναίκες στο Ιράν θα μπουν σε γήπεδο ποδοσφαίρου
0

Οι γυναίκες στο Ιράν θα μπορέσουν να εισέλθουν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου την Πέμπτη για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αφού η FIFA απείλησε με αποκλεισμό τη χώρα από τις διοργανώσεις λόγω της αμφιλεγόμενης πολιτικής της για τους άνδρες.

Το Ιράν έχει απαγορεύσει την είσοδο γυναικών σε γήπεδα ποδοσφαίρου για περίπου 40 χρόνια, ενώ οι συντηρητικοί ισλαμιστές κληρικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να προστατεύονται από την «αρρενωπή ατμόσφαιρα» και τη θέα των ημίγυμνων ανδρών.

Η ηγεσία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τον περασμένο μήνα διέταξε το Ιράν να επιτρέψει στις γυναίκες την πρόσβαση στα γήπεδα χωρίς περιορισμούς και σε αριθμό που καθορίζεται από τη ζήτηση εισιτηρίων. Οι γυναίκες έσπευσαν γρήγορα να προμηθευτούν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ιράν και Καμπότζης στο στάδιο Azadi της Τεχεράνης την Πέμπτη.

Η πρώτη παρτίδα εξαντλήθηκε σε λιγότερο από μία ώρα. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου αθλητισμού είπε ότι το γήπεδο 100.000 θέσεων ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερες γυναίκες και αρκετά ακόμη εισιτήρια κυκλοφόρησαν και έγιναν ανάρπαστα. 

Μία από τις 3.500 γυναίκες που εξασφάλιζαν εισιτήριο είναι αθλητικογράφος. «Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι αυτό θα συμβεί γιατί μετά από όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας σε αυτόν τον τομέα, έβλεπα τα πάντα στην τηλεόραση, τώρα μπορώ να βιώσω τα πάντα από κοντά», δήλωσε στο AFP.

Σημειώνεται πως οι γυναίκες θα παρακολουθήσουν τον αγώνα σε ξεχωριστές κερκίδες από τους άνδρες και 150 αστυνομικοί θα είναι στο γήπεδο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM