Ακτιβιστές και μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή Extinction Rebellion απέκλεισαν σήμερα τις εισόδους σε ένα εμπορικό κέντρο στο νοτιοανατολικό Παρίσι, για να καταγγείλουν την απραξία της γαλλικής κυβέρνησης.

 

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και εμπόδισαν τους πελάτες να μπουν στο Italie Deux, ένα εμπορικό κέντρο στο 13ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Μέσω του Twitter ανέφεραν ότι στόχος τους είναι να καταλάβουν το εμπορικό κέντρο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να λάβει μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

 

Η Extinction Rebellion σχεδιάζει να ξεκινήσει από την Δευτέρα 15μερες κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για το κλίμα.

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

Συλλήψεις στο Λονδίνο 

 

Ενόψει των διαδηλώσεων αυτών, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, για προληπτικούς λόγους, ορισμένα μέλη της οργάνωσης στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την οργάνωση συνελήφθησαν επτά γυναίκες και τρεις άνδρες σε μια αποθήκη όπου φυλάσσεται ο εξοπλισμός της.

 

Μια εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου επιβεβαίωσε τις συλλήψεις αυτές. Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters είπε ότι είδε αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα για να μπουν στο κτίριο που χρησιμοποιεί η οργάνωση ως αποθήκη.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/DPA/Reuters