Ένας κατά συρροή βιαστής στη Βρετανία που έβαζε στόχο γυναίκες μέσω σάιτ γνωριμιών καταδικάστηκε σε επιπλέον δυόμιση χρόνια φυλάκισης για επιθέσεις εναντίον πέντε ακόμη θυμάτων.

 

Ο 54χρονος Τζέισον Λόρανς βίασε γυναίκες που γνώρισε μέσω των Match.com και Dating Direct μεταξύ 2009 και 2014. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2016 για επίθεση σε επτά γυναίκες.

 

Η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση έκανε περισσότερες γυναίκες να μιλήσουν σχετικά, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί για επτά ακόμη κατηγορίες, ανάμεσά τους και επειδή είπε σε μια γυναίκα πως είχε υποβληθεί σε βασεκτομή.

 

 

 

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Νότινγχαμ είπε πως οι κατηγορίες εναντίον του 54χρονου συνιστούν μέρος μιας «καμπάνιας βιασμών». «Κάθε μια από τις γυναίκες που βίασες ή κακοποίησες σεξουαλικά ήταν ένα ώριμο και έξυπνο άτομο που αναζητούσε συντροφιά και τρυφερότητα, ενώ το μόνο που έψαχνες εσύ ήταν σεξουαλική ικανοποίηση», είπε ο δικαστής.

 

Ο δικηγόρος του Λόρανς, που εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, αναγνώρισε πως η συμπεριφορά του πελάτη του ήταν γενικώς «ατιμωτική». «Όλα αυτά τον έκαναν να συνειδητοποιήσει πως ο τρόπος που συμπεριφερόταν, ο εθισμός του στα σάιτ γνωριμιών, δεν ήταν αποδεκτά», είπε ο δικηγόρος.

 

 

 

Πώς παγίδευε τα θύματα- Τα ψέματα που έλεγε

 

Στην διάρκεια της δεύτερης δίκης του, ο Λόρανς αντιμετώπισε εννέα ακόμη κατηγορίες από έξι γυναίκες.

 

- Κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας 46χρονης που γνώρισε το 2009. Ξεκίνησαν κάνοντας συναινετικό σεξ μέσα σε αυτοκίνητο, αφού πήγαν σε ένα δάσος στο Λέστερσιρ. Ο Λόρανς έβγαλε μετά την ζώνη του και την τύλιξε γύρω από τον λαιμό της. Εκείνη τον εκλιπαρούσε να σταματήσει αλλά αυτός συνέχιζε, αγνοώντας τις ικεσίες της μέχρι που τελικά η 46χρονη ξέσπασε σε κλάματα. 

 

- Κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας 46χρονης που γνώρισε το 2011. Της ρίχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, οπότε εκείνη τον παρακαλούσε να σταματήσει, λέγοντάς του πως έχει περίοδο προκειμένου να τον αποτρέψει. Ο Λόρανς τής έβγαλε το ταμπόν αλλά μετά σταμάτησε, οπότε η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.

 

- Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και επίθεση με διείσδυση εναντίον μιας 41χρονης που γνώρισε το 2012. Αφού αντάλλαξαν τηλεφωνικούς αριθμούς, μια μέρα της ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα στο σπίτι της, λέγοντας πως εργάζεται στην περιοχή της. Τότε της ρίχτηκε, παρόλο που εκείνη πάλευε να τον σταματήσει, λέγοντας πως δεν το θέλει αυτό. Της είπε να «σκάσει» και πως θα γινόταν «έτσι και αλλιώς».

 

 

 

- Κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας άλλης γυναίκες που γνώρισε το 2012. Μετά από μερικά ραντεβού, τον προσκάλεσε σπίτι κάποιο βράδυ. Η γυναίκα υποστήριξε πως της ρίχτηκε αλλά αυτός ισχυρίζεται πως το σεξ ήταν συναινετικό.

 

- Κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας 46χρονης που γνώρισε το 2014. Μετά από ποτό, την πήγε με το αυτοκίνητο σε ένα πάρκινγκ στο Λέστερσιρ. Ξεκίνησαν να κάνουν σεξ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αλλά εκείνη ήθελε να σταματήσουν επειδή δεν ήθελε να συνεχίσουν χωρίς προφυλακτικό. Παρόλο που η γυναίκα τού έλεγε επανειλημμένα πως δεν θέλει, εκείνος συνέχισε. Στο δικαστήριο ο Λόρανς ισχυρίστηκε πάλι πως το σεξ ήταν συναινετικό.

 

- Κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας 42χρονης που γνώρισε το 2014. Έκαναν δυο φορές σεξ πριν ο Λόρανς της πει ψέματα πως έχει υποβληθεί σε βασεκτομή. Η γυναίκα έμεινε έγκυος και προχώρησε σε άμβλωση. Σύμφωνα με το δικαστήριο, το ψέμα του υπερέβη την συναίνεσή της για σεξ.

 

Με πληροφορίες από BBC