Οι οικογένειες των νεκρών και θύματα της φονικής επίθεσης στο Λας Βέγκας το 2017, θα αποζημιωθούν με τουλάχιστον 735 εκατ. δολάρια από τον ξενοδοχειακό όμιλο MGM Resorts.

 

Η αλυσίδα ξενοδοχείων διαθέτει το Mandalay Bay Hotel, από όπου ένας δράστης σκότωσε 58 άτομα και τραυμάτισε εκατοντάδες ακόμα, πριν αυτοκτονήσει τον Οκτώβριο του 2017.

 

Τα θύματα διασκέδαζαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής σε ένα χώρο απέναντι από το ξενοδοχείο, o οποίος ανήκει επίσης στο MGM. Η επίθεση είναι η πιο θανατηφόρα από έναν μοναδικό δράστη στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Stephen Paddock, 64 ετών, άνοιξε πυρ από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο του Mandalay Bay Hotel, σκοτώνοντας 58 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερους από 422 άλλους. Περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν από τον πανικό που ακολούθησε.

 

«Αν και τίποτα δεν θα μπορέσει να επαναφέρει τις ζωές που χάθηκαν ή να σβήσει τη φρίκη που έζησαν πολλοί εκείνη την ημέρα, αυτός ο συμβιβασμός θα προσφέρει δίκαιη αποζημίωση για χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Robert Eglet, δικηγόρος των θυμάτων.

 

Ο Jim Murren, Πρόεδρος του MGM Resorts, δήλωσε ότι στόχος τους ήταν πάντα να λύσουν το θέμα έτσι ώστε τα θύματα και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να προχωρήσουν με τη διαδικασία θεραπείας. Ο συνολικός διακανονισμός αναμένεται να είναι να είναι από 735 έως 800 εκατ. δολάρια