ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε: Το hangover είναι «ασθένεια»

Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε: Το hangover είναι «ασθένεια» Facebook Twitter
0

Δικαστήριο στην Φρανκφούρτη αποφάσισε πως το hangover είναι «ασθένεια», στο πλαίσιο εκδίκασης μιας υπόθεσης εναντίον ενός παρασκευαστή ροφημάτων κατά του hangover. 

Η συγκεκριμένη εταιρία κατηγορείται πως έκανε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την δράση των «anti-hangover» ενέσεων που κυκλοφορεί και παρόμοιων ροφημάτων. 

Στην δικαστική απόφαση τονίζεται πως οι ασθένειες μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και μικρές ή προσωρινές μεταβολές στην φυσική κατάσταση του σώματος.

Διατροφικά προϊόντα, όπως ροφήματα, δεν μπορεί να διαφημίζονται ως ικανά να προλάβουν ή να θεραπεύσουν ασθένειες, προστίθεται στην απόφαση.

«Οι πληροφορίες για ένα προϊόν διατροφής δεν μπορούν να περιέχουν ιδιότητες πρόληψης ή θεραπείας μιας ανθρώπινης ασθένειας ή να δίνουν τέτοια εντύπωση», σημείωσε το δικαστήριο, εξηγώντας πως με τον όρο «ασθένεια» μπορεί να εννοούνται «ακόμη και μικρές ή προσωρινές διαταραχές στην φυσιολογική κατάσταση ή δραστηριότητα του σώματος». 

Αυτό περιλαμβάνει, σύμφωνα με το δικαστήριο, το αίσθημα κόπωσης, ναυτίας ή πονοκεφάλων, που συχνά συνδέονται με το hangover και το οποίο η εταιρία υποστήριζε πως μπορεί να θεραπεύσει.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ