Ακιντζί: Ο Αναστασιάδης να πει στον ΟΗΕ πως δεν αποδέχεται τις συγκλίσεις του

Ακιντζί: Ο Αναστασιάδης να πει στον ΟΗΕ πως δεν αποδέχεται τις συγκλίσεις του Facebook Twitter
0

Ο κ. Αναστασιάδης να εξηγήσει στον ΓΓ του ΟΗΕ τι δεν αποδέχεται, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

«Η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή (των Τουρκοκυπρίων στις αποφάσεις) είναι πλέον παράμετροι των Ηνωμένων Εθνών και σίγουρα μεταξύ των συγκλίσεων του παρελθόντος. Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να εξηγήσει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι αυτό δεν το αποδέχεται».

Αυτά αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου Αναστασιάδη, στο Λονδίνο, το Σάββατο.

Στην ανάρτησή του ο κ. Ακιντζί αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -στην ομιλία του στο Λονδίνο- «και πάλι απείχε από το πνεύμα ενός συνεταιρισμού με πολιτική ισότητα. Συνεχίζει τις δηλώσεις απάρνησης των συγκλίσεων του παρελθόντος και δαιμονοποίησης της αποτελεσματικής συμμετοχής στις αποφάσεις. Ένα δίκαιο αίτημα των Τουρκοκυπρίων που υπάρχει από παλιά, το παρουσιάζει ως επιμονή/επιβολή της Τουρκίας», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι προσέρχεται στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ με την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί το δικαίωμα του τουρκοκυπριακού «λαού» σε ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια, να υπάρχει στη βάση του διεθνούς δικαίου με τη δική του ταυτότητα και αξιοπρέπεια, όπως ο ίδιος τόνισε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα πει περισσότερα και με λεπτομέρειες το πρωί της Δευτέρας -στις 8:15- λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM