Γιούνκερ: Τo Βrexit θα είναι «μία τραγική στιγμή για την Ευρώπη»

Γιούνκερ: Τo Βrexit θα είναι «μία τραγική στιγμή για την Ευρώπη» Facebook Twitter
EPA
1

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου, είναι «μία τραγική στιγμή για την Ευρώπη», εκτιμά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα El Pais.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, που θα αποχωρήσει από το πόστο του στις 31 Οκτωβρίου, επισημαίνει πως το Brexit «είναι αντίθετο προς την αίσθηση της ιστορίας και του πνεύματος του (πρώην πρωθυπουργού Ουίνστον) Τσώρτσιλ, ο οποίος την εποχή του συνηγορούσε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».

«Πιστεύω πως υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία» με το Λονδίνο, υπογραμμίζει, εντούτοις, ο Γιούνκερ, που χαρακτήρισε «εποικοδομητική και εν μέρει θετική» τη συνάντησή του την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. «Δεν συμμερίζομαι την ιδέα εκείνων που πιστεύουν ότι ο Τζόνσον παίζει μαζί μας και με τον ίδιο. Πιστεύω ότι προσπαθεί να βρει μια συμφωνία αποδεκτή τόσο για το βρετανικό κοινοβούλιο όσο και για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» σημείωσε.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διατυπώνει και μια μεταμέλεια: για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφάσισε να μην παρέμβει» το 2016, όταν η Βρετανία οργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή της στην ΕΕ και σχεδόν το 52% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της εξόδου. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για «μια εκστρατεία ψεμάτων και fake news» πριν από εκείνο το δημοψήφισμα. 

«Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να μην παρέμβουμε, έπειτα από αίτημα του Ντέιβιντ Κάμερον (του πρωθυπουργού της Βρετανίας από το 2010 έως το 2016) και αυτό ήταν μεγάλο σφάλμα», συμπλήρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Σωστα, ενω η μερα που το Ευρωπαικο λαικο κομμα(?!) διορισε τον κυριο Γιουνκερ μετα απο 18(?!) χρονια πρωθυπουργιας του Λουξεμβουργου ως προεδρο της ευρωπαικης επιτροπης (οπου κανεις δε ξερει ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες και οι δρασεις της) ηταν μια φωτεινη σελιδα για τη δημοκρατια και την ιστορια της ευρωπαικης ηπειρου.