Δήμαρχος στη Γαλλία υποχρεώνει τους πολίτες του «να είναι χαρούμενοι»

Δήμαρχος στη Γαλλία υποχρεώνει τους πολίτες του «να είναι χαρούμενοι» Facebook Twitter
1

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της «να είναι χαρούμενοι» επί μία εβδομάδα τον Οκτώβριο, απαγορεύοντάς τους να ακούν λυπητερή μουσική ή να διαβάζουν βιβλία με κακό τέλος.

Με την ευκαιρία ενός φεστιβάλ μουσικής που τιτλοφορείται «Χαρούμενη πόλη», ο δήμαρχος του Εσάρ-ον-Μποκάζ (9.000 κάτοικοι), ο Φρέντι Ριφό, εξέδωσε μια «επίσημη εντολή» ώστε όλοι να... συμμορφωθούν εγκαίρως με το αίσθημα που θα πρέπει να κυριαρχεί.

«Αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ένα αρνητικό συναίσθημα» και «τον αυξημένο κίνδυνο κακής διάθεσης λόγω του φθινοπώρου και της μικρότερης ηλιοφάνειας», ο δήμαρχος ζητά «να μην επιτρέψετε να μπει στο έδαφός μας (...) κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να εμποδίσει την έκφραση του συναισθήματος της χαράς».

Ο Ριφό με το «διάταγμά» του ζητά επίσης να απαγορευτεί η «καταθλιπτική ή λυπητερή μουσική, οι ταινίες, οι ιστορίες ή τα βιβλία που δεν έχουν καλό τέλος» ενώ καλεί τους συμπολίτες του να φροντίσουν να αυξηθεί η παραγωγή ενδορφίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, «γελώντας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα».

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ριφό εξέφρασε τη λύπη του επειδή στη χώρα «υπάρχει μεγάλη κακοκεφιά» και δήλωσε ότι θέλει να διαδώσει μια «χαρούμενη διάθεση» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ένα εύμορφον, ευδιάθετον κατηραμένον άσμα, λοιπόν:Ősz van és peregnek a sárgult levelekMeghalt a földön az emberi szeretetBánatos könnyekkel zokog az öszi szélSzívem már új tavaszt nem vár és nem remélHiába sírok és hiába szenvedekSzívtelen rosszak és kapzsik az emberek...Meghalt a szeretet!Vége a világnak, vége a reménynekVárosok pusztulnak, srapnelek zenélnekEmberek vérétől piros a tarka rétHalottak fekszenek az úton szerteszétMég egyszer elmondom csendben az imámat:Uram, az emberek gyarlók és hibáznak...Vége a világnak!