Βρετανία: Μαγείρεψαν και σέρβιραν σπάνιο καρχαρία σε γιορτή - Έντονες αντιδράσεις

Βρετανία: Μαγείρεψαν και σέρβιραν σπάνιο καρχαρία σε γιορτή - Έντονες αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Βρετανία, από οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και απλούς πολίτες εξαιτίας της πρωτοβουλίας μιας γιορτής για θαλασσινά στην πόλη Πλίμουθ. Στη γιορτή σερβιρίστηκε ως φαγητό ένας σπάνιος καρχαρίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζώο άνηκε στο απειλούμενο είδος του μπλε καρχαρία. Δύο άνθρωποι κρατούσαν το ζώο και το περιέφεραν στους δρόμους της πόλης, πριν το ανεβάσουν σε μια εξέδρα, όπου αποτέλεσε κομμάτι επίδειξης μαγειρικής. Όπως φαίνεται ο καρχαρίας ψαρεύτηκε κατά λάθος καθώς είναι αρκετά συνηθισμένο ψάρια και θαλασσινά να παγιδεύονται στα δίχτυα των ψαράδων που στοχεύουν σε άλλα είδη. Όμως, το μαγείρεμα του προκάλεσε οργή.

Βρετανία: Μαγείρεψαν και σέρβιραν σπάνιο καρχαρία σε γιορτή - Έντονες αντιδράσεις Facebook Twitter

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από το Ταμείο Διάσωσης των Ωκεανών. Η Helen Gowans εκ μέρους της οργάνωσης δήλωσε πως «ως πρωτοβουλία διάσωσης των ωκεανών δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πως ένας μπλε καρχαρίας σερβιρίστηκε ως φαγητό καθώς και το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε σαν αντικείμενο επίδειξης από τον σεφ. 

Μία γυναίκα στο Facebook λόγο για «θλιβερό γεγονός σε μια εποχή και σε μια πόλη που μας παρακινούν να βοηθήσουμε στην προστασία των καρχαριών».  Ένας άλλος χρήστης μίλησε για «απαράδεκτη σκηνή, θανάτωση και περιφορά του νεκρού ζώου. Νόμιζα πως αυτές οι εποχές είχαν περάσει. Το μαγείρεμα του καρχαρία καταδικάστηκε και από το δημοτικό συμβούλιο του Πλίμουθ. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο μπλε καρχαρίας θεωρείται «σχεδόν απειλούμενο είδος» στη λίστα της Διεθνής Ένωσης για τη Διάσωση της Φύσης ενώ στη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται είδος που έχει προτεραιότητα στο να προστατευθεί, 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM