Κύπρος: Μητέρα και κόρη «συνελήφθησαν» στα Κατεχόμενα - Έβγαζαν φωτογραφίες

Κύπρος: Μητέρα και κόρη «συνελήφθησαν» στα Κατεχόμενα - Έβγαζαν φωτογραφίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Στη «σύλληψη» δύο Ελληνοκυπρίων, μιας μητέρας και της κόρης της, προχώρησαν την Κυριακή οι κατοχικές αρχές στην κατεχόμενη Μόρφου, τις οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τη Δευτέρα ενώπιον «στρατοδικείου».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τουρκοκύπριος Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν, η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Μητέρα και κόρη «συνελήφθησαν» με την αιτιολογία ότι έβγαζαν φωτογραφίες σε στρατιωτική ζώνη και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον «στρατοδικείου».

Σύμφωνα με τον κ. Ονέν, ο σύζυγος της συλληφθείσας ζήτησε να τις επισκεφτεί, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε κάποια ένσταση από την πλευρά των κατοχικών αρχών, χωρίς ωστόσο να έχει ο κ. Ονέν πληροφόρηση αν τελικά αυτό συνέβη.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η «αστυνομία» του ψευδοκράτους, λέγοντας πως προχώρησε την Κυριακή στις 10.00 π.μ. στη σύλληψη μιας 52χρονης και μιας 20χρονης, στην Μόρφου, λόγω λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτική περιοχή.

Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM