Νέα Ζηλανδία: Έφερε μαζί του κλόουν σε μίτινγκ για την απόλυσή του - Για ψυχολογική υποστήριξη

Νέα Ζηλανδία: Έφερε μαζί του κλόουν σε μίτινγκ για την απόλυσή του - Για ψυχολογική υποστήριξη Facebook Twitter
0

Όταν ο κειμενογράφος Τζος Τόμσον στη Νέα Ζηλανδία έλαβε ένα ανησυχητικό email από τα αφεντικά του που του γνωστοποιούσαν πως συζητηθεί ο ρόλος του στην εταιρία, ήξερε πως ήταν αντιμέτωπος με απόλυση.

Το τμήμα διαχείρισης δυναμικού στην εταιρία FCB στη Νέα Ζηλανδία τον ενθάρρυνε να φέρει μαζί του «ένα άτομο στήριξης», που θα τον βοηθούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις εξελίξεις, μια επιλογή που θεωρείται νόμιμη στη χώρα. Αντί όμως να φέρει μαζί κάποιον συγγενή, έναν φίλο ή ακόμη και ένα κατοικίδιο, ο μερικής απασχόλησης stand-up κωμικός αποφάσισε να δώσει 100 λίρες σε έναν κλόουν ονόματι «Τζο».

«Εργαζόμουν -επειδή τότε είχα δουλειά- και πήρα ένα email που έλεγε: "Γεια σου Τζος, θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σου για να συζητήσουμε μερικά θέματα σχετικά με την θέση σου», αφηγήθηκε ο ίδιος. «Βασικά διαισθάνθηκα πως επρόκειτο να με απολύσουν, οπότε σκέφτηκα πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ στο έπακρον αυτήν την κατάσταση», προσθέτει. 

Ο «Τζο» συνόδευσε τον Τζος στο επικείμενο μίτινγκ, όπου εκεί ο κλόουν έφτιαξα ζώα με μπαλόνια, παρόλο που του ζητήθηκε αρκετές φορές να σταματήσει καθώς ο ήχος του πλαστικού παρεμπόδιζε την συζήτηση. 

Νέα Ζηλανδία: Έφερε μαζί του κλόουν σε μίτινγκ για την απόλυσή του - Για ψυχολογική υποστήριξη Facebook Twitter

Όταν ο Τζος έμαθε τελικά πως επρόκειτο να χάσει την δουλειά του, ο κλόουν αντέδρασε αναλόγως. «Κούνησε το κεφάλι του συγκαταβατικά όταν έμαθα τα άσχημα νέα, σαν να αφορούσαν και τον ίδιο. Πραγματικά, επαγγελματισμός στο έπακρο», λέει ο Τζος. 

Ο ίδιος μάλιστα συνιστά σε όλους τους συμπολίτες του να προσλαμβάνουν κλόουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. «Αν έχετε συγγενείς, φίλους, θετές μητέρες, πατέρες και παιδιά, να τους φέρνετε οπωσδήποτε μαζί. Αλλά αν υπάρχει διαθέσιμος κλόουν, ειδικά ο Τζο, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα», καταλήγει.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM