No.1

Σκληρή κριτική του Ιράν για την απόλυση Μπόλτον - «Ένδειξη της αποτυχημένης στρατηγικής των ΗΠΑ»

Σκληρή κριτική του Ιράν για την απόλυση Μπόλτον - «Ένδειξη της αποτυχημένης στρατηγικής των ΗΠΑ» Facebook Twitter
0

Η απόλυση του Τζον Μπόλτον από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί ένδειξη της αποτυχίας της «στρατηγικής μέγιστης πίεσης» που ακολουθεί η Ουάσιγκτον εναντίον της Τεχεράνης, σχολίασε σύμβουλος του Χασάν Ροχανί. 

Ειδικότερα ο Χεσαμεντίν Ασερά, σύμβουλος του Ιρανού προέδρου, σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ότι «η περιθωριοποίηση και ο επακόλουθος εξοβελισμός του Μπόλτον δεν είναι τυχαία γεγονότα, αλλά μια αποφασιστική ένδειξη της αποτυχίας της στρατηγικής μέγιστης πίεσης των ΗΠΑ απέναντι στην εποικοδομητική αντίσταση του Ιράν»  

Το σχόλιο της Τεχεράνης έρχεται μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του τέλους της συνεργασίας του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζον Μπόλτον, συμβούλου σε θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, νωρίτερα την Τρίτη. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι διαφωνούσε με πολλές εισηγήσεις του Μπόλτον και πως ο σύμβουλός του υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί καθώς χθες το βράδυ τον ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του. Πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει το όνομα του νέου συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας την επόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε έντονη διαφωνία στο θέμα της διακοπής διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, που ανακοίνωσε επισήμως χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /AFP

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM