Κύπρος: Θρίλερ με νεκρή 34χρονη γυναίκα - Στοιχεία συνδέουν το θάνατο με μυστηριώδη τελετή εξαγνισμού

Κύπρος: Θρίλερ με νεκρή 34χρονη γυναίκα - Στοιχεία συνδέουν το θάνατο με μυστηριώδη τελετή εξαγνισμού Facebook Twitter
0

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Κύπρο ο θάνατος μίας 34χρονης γυναίκας από τη Λετονία καθώς η υπόθεση συνδέεται με «τελετή εξαγνισμού πνεύματος».

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας για διαλεύκανση της υπόθεσης πρόκλησης θανάτου 34χρονης από τη Λετονία που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου στη περιοχή Βεργίνα, βρίσκονται σε εξέλιξη.  Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου «η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης και καταβάλλονται προσπάθειες προς εντοπισμό των 20 περίπου ατόμων που παρευρέθηκαν στην «τελετή εξαγνισμού πνεύματος» που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα».

Πρόσθεσε ότι «τα τεκμήρια που έχουν ληφθεί από τη σωρό της 34χρονης από τη Λετονία, στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε κατά πόσον υπήρχαν οποιεσδήποτε ουσίες στον οργανισμό της».

Μία σύλληψη - Αναζητούνται 20 άτομα που συμμετείχαν στην τελετή 

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου «οι πλείστοι από τα 20 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην τελετή ήταν αλλοδαποί, αλλά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Έχουμε ήδη εντοπίσει 5-6 άτομα από τα οποία λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης». Από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία ότι σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε την ουσία, Ayahuasca, που συγκαταλέγεται στα παραισθησιογόνα φάρμακα.

Ακόμα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, την Τετάρτη συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, μία γυναίκα από τη Ρωσία ηλικίας 50 χρόνων που διαμένει στη Λεμεσό, για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Ωστόσο η 50χρονη που είναι έγκυος, διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που συνεδρίασε στην κλινική, εξέδωσε διάταγμα κράτησης της για έξι ημέρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου είπε πως η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό και διενήργησε έρευνες στο διαμέρισμα. Από τη σκηνή λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και άλλα αντικείμενα της 50χρονης ύποπτης, η οποία είχε διοργανώσει την τελετή.

Ανέφερε ακόμα ότι «τα τεκμήρια θα σταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ με την ολοκλήρωση των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και με τη συμπλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας, ο φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω».

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετέχουν στην τελετή, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο. Εξάλλου ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία για ένα άτομο από την Κολομβία, το οποίο φαίνεται να έφερε στην Κύπρο την ουσία που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο άτομο αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής και η Αστυνομία θα ζητήσει την συνδρομή της Interpol και της Europol για εντοπισμό και σύλληψη του. Ερωτηθείς για την ουσία που εντοπίστηκε στο ρόφημα που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στη τελετή, ο κ. Σεργίδης απάντησε πως «εξ' όσων γνωρίζουμε φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας αναμένεται να μεταβούν στην ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου νοσηλεύεται η 50χρονη, για να της πάρουν κατάθεση. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Με πληροφορίες από philenews/KYΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ