Αίγυπτος: Η πλατεία Ταχρίρ μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό

Αίγυπτος: Η πλατεία Ταχρίρ μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό Facebook Twitter
EPA
2

Μια απόφαση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα όλου του ιστορικού κέντρου του Καΐρου έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Όπως αποφασίστηκε, η εμβληματική πλατεία Ταχρίρ θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό.

Μάλιστα, το θέμα συζήτησε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη ο πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι με τον υπουργό Οικισμού Άσεμ Ελ Γκάζαρ και τον γενικό γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι, τονίζοντας ότι σχετικές οδηγίες για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα έχει ήδη δώσει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.

«Ο χώρος της πλατείας Ταχρίρ αποτελεί ένα από τους διασημότερους στην Αίγυπτο και τον κόσμο», τόνισε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μετατρέψει την πλατεία Ταχρίρ σε τουριστικό προορισμό», όπως αναφέρει και ο τοπικός Τύπος.

Μάλιστα, ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο και η μεταφορά των υπουργείων του κέντρου της πόλης στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, γεγονός που θα διευκολύνει την έναρξη των απαιτούμενων έργων.

Τέλος, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού σχεδίου, έτσι ώστε οι συμβαλλόμενες εταιρείες να αρχίσουν σύντομα να εργάζονται για την αλλαγή της μορφής της πλατείας Ταχρίρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια