Το Νεπάλ θεσπίζει αυστηρότερους κανόνες για τους ορειβάτες στο Έβερεστ μετά τα πολλά δυστυχήματα

Το Νεπάλ θεσπίζει αυστηρότερους κανόνες για τους ορειβάτες στο Έβερεστ μετά τα πολλά δυστυχήματα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Νεπάλ αποφάσισε να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για όσους θέλουν να ανέβουν στο όρος Έβερεστ, μετά από τα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στην προσπάθεια κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου. 

Όσοι θέλουν να λάβουν τη σχετική άδεια θα πρέπει να έχουν προηγουμένως σημαντική ορειβατική εμπειρία και εκπαίδευση την οποία να μπορούν να πιστοποιήσουν, σύμφωνα με όσα προτείνει μια επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση του Νεπάλ. Η αλλαγή έρχεται μετά από μία από τις πιο φονικέ ορειβατικές σεζόν των τελευταίων χρόνων. Πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα ορειβατών αποδόθηκαν στην απειρία τους, αλλά και στον συνωστισμό κοντά στην κορυφή του βουνού.

Τον Μάιο που πέρασε, υπήρξαν συνολικά 11 περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί ή αγνοούνται στην προσπάθεια τους να ανέβουν στην κορυφή των 8.850 μέτρων. Οι εννιά από αυτούς κινούνταν από την πλευρά του βουνού που ανήκει στο Νεπάλ, οι άλλοι δύο σε εκείνη του Θιβέτ. 

Τα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα έφεραν έντονη κριτική προς την κυβέρνηση του Νεπάλ από ορειβάτες και ειδικούς του χώρου. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση του Νεπάλ δίνει άδεια για ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ σε οποιονδήποτε απλά πληρώσει 11.000 δολάρια 

Με βάση τα νέα δεδομένα κάθε ορειβάτης που θέλει να ανέβει στο Έβερεστ θα πρέπει ήδη να έχει ανέβει πριν τουλάχιστον μία φορά σε κάποια κορυφή του Νεπάλ, άνω των 6.500 μέτρων. Επίσης, θα πρέπει να υποβάλλει έναν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την καλή του υγεία και να συνοδεύεται από έναν έμπειρο ντόπιο οδηγό. 

Στο Νεπάλ βρίσκονται οι 8 από τις 14 υψηλότερες κορυφές του πλανήτη και η ορειβασία αποτελεί από τις κορυφαίες πηγές εισοδήματος και δημιουργίας θέσεων εργασίας στη χώρα. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ