Η κρατική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, Roscomnadzor, ανακοίνωσε πως ζήτησε από την Google να σταματήσει να διαφημίζει «παράνομα μαζικά γεγονότα» στο YouTube.

 

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πραγματοποίησαν το Σάββατο, τη μεγαλύτερη, σύμφωνα με παρατηρητές, πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, αψηφώντας την καταστολή για να ζητήσουν ελεύθερες εκλογές για τον δήμο της Μόσχας. Πολλά κανάλια του YouTube μετέδωσαν ζωντανά τις διαδηλώσεις.

 

Η Roscomnadzor ανακοίνωσε την Κυριακή, πως μερικές οντότητες αγοράζουν διαφημιστικά εργαλεία από το YouTube, όπως Push Notifications (σ.σ.: πληροφοριακά μηνύματα που παραδίδονται στους χρήστες μιας εφαρμογής ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή), για να διαδώσουν πληροφορίες σχετικά με παράνομες μαζικές διαμαρτυρίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οντότητες που έχουν στόχο να διαταράξουν τις εκλογές.

 

Πρόσθεσε πως η Ρωσία θα το θεωρήσει επέμβαση στην κυριαρχία της, εχθρική επιρροή και παρεμπόδιση δημοκρατικών εκλογών, αν η Google δεν ανταποκριθεί στο αίτημα.

 

Αν η εταιρεία δεν λάβει μέτρα για να εμποδίσει τη διαφήμιση γεγονότων στις πλατφόρμες της, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να απαντήσει αναλόγως, ανακοίνωσε η Roscomnadzor, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

Εκπρόσωπος της Google στη Ρωσία αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

  

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr