Γκουτέρες σε Αναστασιάδη: «H θέση του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο παραμένει η ίδια»

Γκουτέρες σε Αναστασιάδη: «H θέση του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο παραμένει η ίδια» Facebook Twitter
0

Η θέση του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο παραμένει η ίδια και καθοδηγείται από τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Γκουτέρες εκφράζει ταυτόχρονα την ετοιμότητα των ΗΕ να συμβάλουν στην εφαρμογή των όποιων μέτρων συνάδουν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα, στην επιστολή ο ΓΓ εκφράζει επιθυμία για ολοκλήρωση των όρων αναφοράς. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη απαντώντας σε σχετικές επιστολές του Προέδρου ημερομηνιών 14 και 26 Ιουνίου, καθώς και 22 Ιουλίου 2019.

«Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο παραμένει η ίδια και καθοδηγείται από τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι τα Η.Ε. είναι έτοιμα να συμβάλουν στην εφαρμογή των όποιων μέτρων συνάδουν με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

«Ταυτόχρονα εκφράζει εκτίμηση για την εισήγηση σύγκλησης μιας άτυπης διάσκεψης υπό την αιγίδα των Η.Ε., ενώ επικροτεί και την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εργαστεί για την επίλυση του Κυπριακού και αναφέρεται ιδιαίτερα στην "επιθυμία να ολοκληρωθούν οι όροι αναφοράς, οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν τη συναινετική αφετηρία" για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM