ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες για γαμήλια δεξίωση με θέμα «σαφάρι»

Έβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες για γαμήλια δεξίωση με θέμα «σαφάρι» Facebook Twitter
4

Οργή έχει προκαλέσει στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στην Ισπανία η πρωτοβουλία ενός ζευγαριού να βάψει με ρίγες δύο γαϊδούρια ώστε να μοιάζουν με ζέβρες, για μία γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι, στην πόλη Καντίζ. 

Ο Angel Tomás Herrera Peláez ανέβασε ένα βίντεο με τη συγκεκριμένη εικόνα στο Facebook και έκανε λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. «Τα γαϊδούρια, ζώα υπό προστασία, χρησιμοποιούνται για λόγους τουριστικής εκμετάλλευσης». Ο Herrera κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του μπαρ που έγινε η δεξίωση για παραβίαση νόμου της Ανδαλουσίας, ο οποίος απαγορεύει τη χρήση ζώων σε θεάματα αν τυγχάνουν βάναυσης ή αφύσικης αντιμετώπισης. 

Τα δύο ζώα έφθασαν στο μπαρ το πρωί και έμειναν όλη μέρα στο πάρτι, κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεκουραστούν κάτω από σκιά, αναφέρει τοπική ιστοσελίδα της Ανδαλουσίας. 

Το Γραφείο Γεωργίας και Εμπορίου του Καντίζ ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Όμως, ο Daniel Sánchez Román, ένας ντόπιος πολιτικός υπεύθυνος για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας δήλωσε σε τοπική εφημερίδα πως η μπογιά που χρησιμοποιήθηκε για ο βάψιμο των γαϊδουριών ήταν «κατάλληλη για παιδιά και δεν έχει καμία σχέση με κακοποίηση ζώων». Πρόσθεσε πως κτηνίατροι επισκέφτηκαν το σημείο και βρήκαν πως τα ζώα ήταν «απολύτως υγιή και καθαρά»

Η περιβαλλοντική ομάδα Οικολόγοι σε Δράση περιέγραψε τη μεταχείριση των γαϊδουριών ως μία «επιπολαιότητα και ηλιθιότητα που είναι επίσης στα όρια της παρανομίας»

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM