Ρωσία: Δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για «αμέλεια» επειδή άφησαν γκέι ζευγάρι να υιοθετήσει

Ρωσία: Δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για «αμέλεια» επειδή άφησαν γκέι ζευγάρι να υιοθετήσει Facebook Twitter
0

Δημόσιοι υπάλληλοι στη Ρωσία κατηγορούνται για «αμέλεια», αφού επέτρεψαν σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει.

Η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας έρευνας για «αμέλεια» εναντίον δημοσίων υπαλλήλων που επέτρεψαν σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει δύο παιδιά, στην πρώτη υπόθεση αυτού του είδους στη Ρωσία, σύμφωνα με ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας κατηγορεί τους υπαλλήλους των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας της Μόσχας ότι επέτρεψαν το 2010 σε δύο παιδιά να ζήσουν με αυτήν την οικογένεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να υποχρεωθούν να κάνουν κοινωφελή εργασία.

«Είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Μαξίμ Ολενίτσεφ της ΜΚΟ Vykhod, που προσφέρει νομική στήριξη στους ομοφυλόφιλους, αναφερόμενος στην έναρξη της έρευνας.

Η υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων δεν απαγορεύεται επισήμως στη Ρωσία, καθώς τα ζευγάρια αυτά δεν μπορούν να επισημοποιήσουν νομικά την ένωσή τους. Η Ρωσία απαγορεύει, εντούτοις, από το 2013, τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από ξένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή από άγαμους ξένους, οι χώρες των οποίων επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με τον Ολενίτσεφ, αν και η υπόθεση αφορά προς το παρόν μονάχα τους δημόσιους υπαλλήλους, «θα μπορούσε να δώσει στο Κράτος τη δυνατότητα να απαιτήσει την ακύρωση της υιοθεσίας». «Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς η οικογένεια υφίσταται ήδη» και τα δύο παιδιά είναι σήμερα έφηβοι, υπογράμμισε.

Οι ερευνητές κατηγορούν, σε ένα δελτίο τύπου, το ζευγάρι ομοφυλόφιλων ότι προωθεί στα δύο παιδιά «παράλογες ιδέες για τις οικογενειακές αξίες, υποσκάπτοντας την υγεία και την ανάπτυξή τους, ηθική και πνευματική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM