Δικαστής ζητά τεράστια αποζημίωση για γυναίκα που δέχθηκε μαζική επίθεση από νεοναζιστικά τρολς

Δικαστής ζητά τεράστια αποζημίωση για γυναίκα που δέχθηκε μαζική επίθεση από νεοναζιστικά τρολς Facebook Twitter
Στόχος των νεοναζί η Tanya Gersh
1

Ο εκδότης μιας ιστοσελίδας νεοναζιστικού περιεχομένου, ο οποίος οργάνωσε μια μαζική επίθεση τρολς εναντίον γυναίκας με εβραϊκή καταγωγή πρέπει να πληρώσει αποζημίωση που ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια δολάρια, αποφάσισε ένας δικαστής.

Εκτός από την αποζημίωση, ο εκδότης θα πρέπει να αφαιρέσει όλα τα δημοσιεύματα που καλούσαν σε επίθεση εναντίον της γυναίκα και της οικογένειάς της. Ο αμερικανός δικαστής αποκάλεσε την εκστρατεία παρενόχλησης, που ξεκίνησε από τον εκδότη του Daily Stormer, Andrew Anglin, «σφοδρή και απαράδεκτη». Στόχος της επίθεσης έγινε η Tanya Gersh, μια κτηματομεσίτρια στο Whitefish της Μοντάνα. Στην πόλη αυτή είχε ζήσει ο εθνικιστής Richard Spencer.

Τα τρολς ισχυρίστηκαν ότι η Gersh είχε άδικα στοχεύσει τη Sherry Spencer, τη μητέρα του Richard Spencer, για τις πράξεις του λευκού εθνικιστή γιου της, ο οποίος πρόσφατα χαιρετήθηκε με ναζιστικούς χαιρετισμούς όταν φώναξε "Χαίρε Τραμπ!» σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

Δικαστής ζητά τεράστια αποζημίωση για γυναίκα που δέχθηκε μαζική επίθεση από νεοναζιστικά τρολς Facebook Twitter
Ο Andrew Anglin

Ο δικτυακός τόπος του νεοναζί δημοσίευσε το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας της Gersh, μαζί με φωτογραφίες της και του 12χρονου γιου της, φωτογραφίες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και ενθάρρυνε τους οπαδούς να επικοινωνήσουν μαζί της. Ο ιστότοπος υποστήριξε ότι τα σχόλια προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου. Η Gersh δήλωσε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, sms και φωνητικά μηνύματα τα οποία δήλωναν πως θα την έκαναν να αυτοκτονήσει και εύχονταν να πεθάνει σε θαλάμους αερίων.

«Θα έπρεπε πραγματικά να πέθαινες στο Ολοκαύτωμα με τον υπόλοιπο λαό σου», είπε η Gersh για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Πρόσθεσε ότι έπρεπε να σταματήσει να εργάζεται, επειδή φοβόταν να εκθέσει τους πελάτες της σε πιθανή παρενόχληση και φοβούμενη πως κάποιος δυνητικός αγοραστής θα γινόταν και αυτός στόχος.

Ο δικαστής δήλωσε πως από το ποσό της συνολικής αποζημίωσης, περισσότερα 4 εκατομμύρια δολάρια είναι για απώλεια εισοδήματος και ψυχική οδύνη. Η απόφασή του όμως θα πρέπει να εγκριθεί από την περιφερειακή δικαστή Dana Christensen για να τεθεί σε ισχύ. Ακόμα κι αν η Christensen εγκρίνει την απόφαση, είναι αμφίβολο αν η Gersh θα λάβει έστω και ένα μικρό ποσό, αν ο δράστης παραμείνει εκτός εμβέλειας των αμερικανικών αρχών.

Ο Anglin, ισχυρίζεται ότι ζει εκτός των ΗΠΑ και οι δικηγόροι του αποσύρθηκαν από την υπόθεση όταν δεν εμφανίστηκε σε μια πρώτη δίκη τον Απρίλιο. Είχε υποστηρίξει  μέσω των δικηγόρων του ότι τα κείμενά του προστατεύονταν από το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Ο Anglin εμπλέκεται σε δίκες σε τουλάχιστον τρεις άλλες ομοσπονδιακές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αγωγών που υποβλήθηκαν από άλλους δύο  στόχους των online καμπανιών του. Στόχος του είχε επίσης γίνει ο Dean Obeidallah, μουσουλμάνο παρουσιαστής σε ραδιοφωνικό σταθμό, τον οποίο ο Anglin κατηγόρησε ψευδώς για τρομοκρατία.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια