Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί - «Πολύς θόρυβος για το τίποτα»

Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί - «Πολύς θόρυβος για το τίποτα» Facebook Twitter
EPA
0

Ελεύθερος αφέθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο Παρίσι.

Ο διάσημος Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Ο Πλατινί κατέθετε επί 15 ώρες για την υπόθεση στους εισαγγελείς και κατά την αποχώρησή του δήλωσε ότι δεν κατάλαβε για ποιον λόγο έγινε η σύλλληψη: «Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι διόλου ευχάριστη. Πολύς θόρυβος για το τίποτα».

«Πάντα ήμουν ήρεμος, διότι νιώθω εντελώς ξένος με αυτά τα πράγματα. Είναι μια παλιά υπόθεση, το εξηγήσαμε. Πάντα μιλούσα στον Τύπο με απόλυτη διαφάνεια. Αυτό είναι όλο, η διερεύνηση της υπόθεσης προχωρά. Υποτίθεται θα ερχόμουν για μια κατάθεση και μόλις έφτασα, αμέσως προσήχθην. Είναι επώδυνο όλο αυτό, είναι πολύ επώδυνο, όμως στο τέλος της ημέρας, εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους κι εμείς προσπαθήσαμε να απαντήσουμε όλες τους τις ερωτήσεις», δήλωσε.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της UEFA από το 2007, όταν είχε διαδεχθεί τον Λέναρντ Γιόχανσον, ως το 2015 μετά την ποινή αποκλεισμού του με κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια (αργότερα η ποινή του μειώθηκε στα τέσσερα έτη).

Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM