Μια εταιρεία ενέργειας, που κατηγορείται πως προκάλεσε τις περσινές θανατηφόρες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια συμφώνησε να πληρώσει  1 δισ. δολάρια ως αποζημιώσεις προς τοπικές κυβερνήσεις και δήμους. 

 

Οι πυρκαγιές θεωρείται πως συνδέονται με προβλήματα στους στύλους της, τις ηλεκτρικές γραμμές της και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της. Η Pacific Gas and Electric θα πληρώσει τις αποζημιώσεις προς δημόσιες εταιρίες που ανήκουν στην πολιτεία της Καλιφόρνια και σε δήμους. Τα περισσότερα από τα χρήματα που θα δοθούν αφορούν την πυρκαγιά Camp Fire στην βόρεια Καλιφόρνια η οποία σκότωσε 85 ανθρώπους και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια. 

 

Η πόλη Paradise που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς θα λάβει 270 εκατομμύρια δολάρια. «Η οικονομική ανάκαμψη της πόλης Paradise αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει την κοινότητα της» αναφέρεται σχετική ανακοίνωση. 

 

Η ενεργειακή εταιρεία έχει αναφέρει στο παρελθόν πως «είναι πιθανό» ο εξοπλισμός της να προκάλεσε την πυρκαγιά Camp Fire, όταν ένα μεγάλο ηλεκτρικό καλώδιο ήρθε σε επαφή με δέντρα.