Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης Facebook Twitter
EPA
0

Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Σάρα Νετανιάχου, που της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση τον Ιούνιο του 2018, κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα για να μειωθεί η ποινή της.

Η Σάρα Νετανιάχου,σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού, είχε κατηγορηθεί για απάτη και απιστία τον Ιούνιο του 2018 για το γεγονός ότι πλήρωσε με έξοδα των φορολογουμένων γεύματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι η πρωθυπουργική κατοικία δεν διέθετε μάγειρα. Η δίκη της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Η κα Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα και ομολόγησε ότι ξόδεψε 175.000 σέκελ (περίπου 44.000 ευρώ) χωρίς εξουσιοδότηση.Συμφώνησε να επιστρέψει στο κρατικά ταμεία 45.000 σέκελ (11.170 ευρώ) και να πληρώσει 10.000 σέκελ (2.480 ευρώ) πρόστιμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε αντάλλαγμα, οι εισαγγελικές αρχές απέσυραν τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, που επέφεραν βαριές ποινές, με την ελαφρύτερη κατηγορία ότι επωφελήθηκε από λάθος τρίτου μέρους, σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού. Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από δικαστήριο της Ιερουσαλήμ στις 16 Ιουνίου.

Η 60χρονη Νετανιάχου είχε κριθεί ύποπτη ότι από τον Σεπτέμβριο 2010 μέχρι τον Μάρτιο 2013 παρήγγειλε για την ίδια, τα μέλη της οικογενείας της και προσκεκλημένους, εκατοντάδες γεύματα καταβάλλοντας «περισσότερα από 350.000 σέκελ» (83.000 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όταν επικαλέσθηκε την απουσία μάγειρα από την πρωθυπουργική κατοικία για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παρήγγελλε γεύματα δεκάδες φορές τον μήνα από διάφορα διάσημα εστιατόρια της Ιερουσαλήμ.

Όταν ανακοινώθηκε η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τις διώξεις «παράλογες και παραληρηματικές» υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά στο Ισραήλ και στον κόσμο, η σύζυγος του εν ενεργεία ηγέτη διώκεται για γεύματα».

Η κατηγορία σε βάρος της Νετανιάχου δεν φαίνεται ότι θα έχει άμεσες πολιτικές επιπτώσεις στον σύζυγό της, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Όμως έρχεται να προστεθεί στις διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM