ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ασάνζ: Ορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία για την πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ

Ασάνζ: Ορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία για την πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα ακροαματική διαδικασία για πιθανή έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Ο ιστότοπος WikiLeaks γνωστοποίησε σήμερα ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία όσον αφορά την πιθανή έκδοση του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ αναβλήθηκε και θα γίνει τη 14η Ιουνίου, αντί της 12ης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στο δικαστήριο του Μπέλμαρς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μετά την άρση της ασυλίας του από το Κίτο. Αντιμετωπίζει συνολικά 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ και δεκαετίες φυλάκισης αν καταδικαστεί. Πριν από μια εβδομάδα τα WikiLeaks ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την υγεία του Ασάνζ και ότι έχει μεταφερθεί στη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς όπου κρατείται. Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks.

Παράλληλα ο Νιλς Μέλτσερ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, ανέφερε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ υποστεί ψυχολογικά βασανιστήρια. «Ο κ. Ασάνζ έχει εκ προθέσεως εκτεθεί, για μια περίοδο πολλών χρόνων, σε όλο και πιο σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, τα σωρευτικά αποτελέσματα των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ψυχολογικά βασανιστήρια», δήλωσε ο Μέλτσερ. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ