Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βιρτζίνια μετά το μακελειό με τους 12 νεκρούς από ένοπλο ο οποίος ήταν συνάδελφος των θυμάτων.

 

Ο άντρας σκότωσε 12 ανθρώπους σε δημοτικό κτίριο της περιοχής Βιρτζίνια Μπιτς, πριν πεθάνει από τα πυρά που δέχθηκε από τους αστυνομικούς, αναγνωρίστηκε σήμερα, ως ένας απογοητευμένος μηχανικός και συνάδελφος των περισσότερων από τα θύματα της επίθεσης. Όλα τα θύματα της επίθεσης εκτός από ένα εργάζονταν για την πόλη, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για έναν εργολάβο που περίμενε την έκδοση μιας άδειας.

 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις άνθρωποι. Ο ένοπλος, ΝτιΓουάιν Γκράντοκ, ηλικίας 40 ετών, ήταν εργαζόμενος στην διεύθυνση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της πόλης για περίπου 15 χρόνια, όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζέιμς Σερβέρα.

 

Τα ονόματα των θυμάτων: Laquita Brown, Tara Gallagher, Mary Louise Gayle, Alexander Gusev, Katherine Nixon, Richard Nettleton, Christopher Kelly Rapp, Ryan Keith Cox, Joshua Hardy, Michelle Langer,Robert Williams. Η αστυνομία είπε πως δεν θα αναφέρει ξανά το όνομα του δράστη γιατί επιθυμεί όλη η δημοσιότητα να στραφεί στη μνήμη των θυμάτων

 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο ένοπλος εισήλθε στα γραφεία της δημόσιας υπηρεσίας και άρχισε «αμέσως και αδιακρίτως να πυροβολεί εναντίον όλων των θυμάτων». Όπως τόνισε ο ίδιος, ο ένοπλος ενεπλάκη σε μία «μακρά μάχη» με τους αστυνομικούς, που έσπευσαν να τον εξουδετερώσουν μέσα στο κτήριο. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε από σφαίρα του δράστη, όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο του έσωσε τη ζωή.

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε πως ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα 45άρι πιστόλι με σιγαστήρα και πως γέμιζε διαρκώς τη θαλάμη με επεκτάσεις στους γεμιστήρες, καθώς κινείτο μέσα στο κτήριο.