Δυσαρεστημένος δημοτικός υπάλληλος σκότωσε 12 συναδέλφους του στη Βιρτζίνια

Δυσαρεστημένος δημοτικός υπάλληλος σκότωσε 12 συναδέλφους του στη Βιρτζίνια Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν στο νέο μακελειό που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε κυβερνητικό κτίριο της Βιρτζίνια. Τουλάχιστον 400 άτομα εργάζονται στο κτίριο που εκτυλίχθηκε το μακελειό. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βιρτζίνια Μπιτς περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος ως τρομακτική και είπε πως θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη», γράφει το BBC.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας «δυσαρεστημένος» εργαζόμενος σε υπηρεσία κοινής ωφέλειας άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του σε γραφεία του δημαρχείου της πόλης στην Βιρτζίνια Μπιτς στη Βιρτζίνια χθες Παρασκευή απόγευμα (τοπική ώρα). Ο δράστης σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ανέφεραν οι αρχές.

Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Βιρτζίνια Μπιτς, Τζέιμς Κερβέρα τόνισε ότι το πολύνεκρο περιστατικό ξεκίνησε όταν ο ένοπλος δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κέντρου της πόλης και «αμέσως και αδιακρίτως άνοιξε πυρ εναντίον όλων των θυμάτων». Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς, που αντάλλαξε ο δράστης με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν στον συναγερμό για το μακελειό έδωσαν «μάχη» με τον δράστη, καθώς υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Τελικά ο δράστης έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Τα θύματα του μακελειού βρέθηκαν και στους τρεις ορόφους του κτιρίου, ενώ ο δράστης σκότωσε τον πρώτο μέσα σε αυτοκίνητο, προτού μπει στο κτίριο. Εξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, που σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε. Ένα από τα θύματα εξέπνευσε κατά τη διακομιδή στο νοσοκομείο, ενώ τέσσερις υποβλήθηκαν σε επέμβαση.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM