Ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές του 2019, εξέφρασε ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς.

 

Ο 35χρονος ίλαρχος κρατείται σε αστυνομικό σταθμό της επαρχίας Λευκωσίας, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσωποκράτησης του και παραπομπής του σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

 

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και ισχύει για όλους τους κρατούμενους, οι Αρχές έθεσαν το ερώτημα στον 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς εάν επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και αυτός απάντησε αρνητικά.

 

Σύμφωνα με το alphanews το ερώτημα υποβλήθηκε στον κρατούμενο σε δύο περιπτώσεις, ώστε η Αστυνομία να οργανώσει επιχείρηση μεταφοράς του 35χρονου στο εκλογικό κέντρο όπου ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα, με τη συμμετοχή μελών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

 

Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Άννα Αριστοτέλους μιλώντας στο ΚΥΠΕ δήλωσε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 278 κρατούμενοι από το σύνολο των 680 περίπου κρατουμένων στην Κύπρο. Η ίδια ανέφερε ότι στις φυλακές λειτουργεί ένα εκλογικό κέντρο με μια κάλπη. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr