Για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, μίλησε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. 

 

«Δεν απειλούμε κανέναν. Απλά προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα δίκαια αυτού του υπερήφανου λαού», δήλωσε ο Ακάρ αναφερόμενος στην επίσκεψη τουρκικής επιτροπής στην Αθήνα. «Τους υποδέχθηκαν καλά. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή. Αν χρειαστεί θα παραταθούν».

 

 

Όπως είπε ο ίδιος, η Τουρκία είναι πρόθυμη να συζητήσει όλα τα θέματα που παραμένουν ανοικτά. «Τους είπαμε βάλτε στο τραπέζι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι να θέσουν τις δικές τους θέσεις. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης και φιλίας. Δεν απειλούμε κανέναν . Απλά προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα δίκαια αυτού του υπερήφανου λαού», δήλωσε ο Ακάρ.

 

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει μέρος της ισχύος τους από τις αλλεπάλληλες συλλήψεις και απομακρύνσεις αξιωματικών, ο Ακάρ απάντησε πως η δύναμη αποτροπής της Τουρκίας είναι αδιαμφισβήτητη και κανείς δεν πρέπει να τη «δοκιμάσει». 

 

Κλείνοντας αποκάλυψε πως ήδη ρωσικό κλιμάκιο έχει ήδη μεταβεί στη Μόσχα όπου και έχει ξεκινήσει η εκπαίδευσή του για τους S-400. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr