Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία με τα εστιατόρια του διάσημου σεφ

Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία με τα εστιατόρια του διάσημου σεφ Facebook Twitter
0

Με κατάρρευση απειλείται η αυτοκρατορία εστιατορίων του σεφ Τζέιμι Όλίβερ όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μίντια με έκτακτα δελτία.

Ο Όλιβερ, ένας σεφ που έγινε σταρ της τηλεόραση,ς έρχεται αντιμέτωπος με  κατάρρευση ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν,  όπως μετέδωσε το BBC και ο Guardian.

Ο όμιλος εστιατορίων προσέλαβε την εταιρεία KPMG ως διαχειριστές οι οποίοι θα «τρέχουν» από δω και πέρα τα εστιατόρια καθώς οι προσπάθειες του σεφ να βρει αγοραστές δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως στις επιχειρήσεις του κλήθηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο διαχειριστές και πως η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο σχεδόν 1300 θέσεις εργασίας. Οι εξελίξεις αφορούν 25 εστιατόρια εκ των οποίων τα 23 είναι της ιταλικής αλυσίδας που είχε ανοίξει ο διάσημος σεφ.

Ο Όλιβερ προχώρησε σε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει: «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η εξέλιξη για όσους επηρεάζονται. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας υποστήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν μεγάλη χαρά να σας εξυπηρετούμε. Το 2008 ξεκινήσαμε το Jamie's Italian με πρόθεση να αλλάξουμε με θετικό τρόπο την έννοια του γεύματος στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ καλής ποιότητας υλικά, υψηλά στάνταρ φροντίδας για τα ζώα και μια καταπληκτική ομάδα που μοιραζόταν το πάθος μου για το φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Και το καταφέραμε». 

Η αλυσίδα του Τζέιμι Όλιβερ είναι το τελευταίο θύμα του αρνητικού περιβάλλοντος που επικρατεί στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Την τελευταία διετία ο Όλιβερ έχει κλείσει αρκετά εστιατόρια, ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβριο προχώρησε σε χρηματοδότη της αλυσίδας με 3 εκατομμύρια στερλίνες από την προσωπική του περιουσία , προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητας.  

To 2017 ο Όλιβερ αναγκάστηκε να κλείσει και το περιοδικό του με το όνομα Jamie, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM