Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία με τα εστιατόρια του διάσημου σεφ

Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία με τα εστιατόρια του διάσημου σεφ Facebook Twitter
0

Με κατάρρευση απειλείται η αυτοκρατορία εστιατορίων του σεφ Τζέιμι Όλίβερ όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μίντια με έκτακτα δελτία.

Ο Όλιβερ, ένας σεφ που έγινε σταρ της τηλεόραση,ς έρχεται αντιμέτωπος με  κατάρρευση ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν,  όπως μετέδωσε το BBC και ο Guardian.

Ο όμιλος εστιατορίων προσέλαβε την εταιρεία KPMG ως διαχειριστές οι οποίοι θα «τρέχουν» από δω και πέρα τα εστιατόρια καθώς οι προσπάθειες του σεφ να βρει αγοραστές δεν είχαν αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως στις επιχειρήσεις του κλήθηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο διαχειριστές και πως η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο σχεδόν 1300 θέσεις εργασίας. Οι εξελίξεις αφορούν 25 εστιατόρια εκ των οποίων τα 23 είναι της ιταλικής αλυσίδας που είχε ανοίξει ο διάσημος σεφ.

Ο Όλιβερ προχώρησε σε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει: «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η εξέλιξη για όσους επηρεάζονται. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας υποστήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν μεγάλη χαρά να σας εξυπηρετούμε. Το 2008 ξεκινήσαμε το Jamie's Italian με πρόθεση να αλλάξουμε με θετικό τρόπο την έννοια του γεύματος στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ καλής ποιότητας υλικά, υψηλά στάνταρ φροντίδας για τα ζώα και μια καταπληκτική ομάδα που μοιραζόταν το πάθος μου για το φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Και το καταφέραμε». 

Η αλυσίδα του Τζέιμι Όλιβερ είναι το τελευταίο θύμα του αρνητικού περιβάλλοντος που επικρατεί στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Την τελευταία διετία ο Όλιβερ έχει κλείσει αρκετά εστιατόρια, ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβριο προχώρησε σε χρηματοδότη της αλυσίδας με 3 εκατομμύρια στερλίνες από την προσωπική του περιουσία , προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητας.  

To 2017 ο Όλιβερ αναγκάστηκε να κλείσει και το περιοδικό του με το όνομα Jamie, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ