Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δήλωσε σήμερα ότι προτείνει τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

«Είναι πολύ σημαντικό για τους Αυστριακούς να τους δοθεί η ευκαιρία για μια νέα αρχή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνησή τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Βαν ντερ Μπέλεν, στην προεδρική κατοικία Χόφμπουργκ, στη Βιέννη.

 

«Αυτή η νέα αρχή πρέπει να γίνει γρήγορα κι εντός των προβλέψεων του ομοσπονδιακού συντάγματος. Έτσι, προτείνω τη διεξαγωγή εκλογών το Σεπτέμβριο. Εάν είναι δυνατόν, στις αρχές Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Αυστριας.

 

 

Χθες, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών «το συντομότερο δυνατό», μετά την παραίτηση του  αντικαγκελαρίου Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε. Ο Στράχε παραιτήθηκε ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε από ένα βίντεο που κυκλοφόρησαν το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. Στο βίντεο ο Στράχε συζητά με Ρωσίδα επιχειρηματία και φαίνεται να τάζει δημόσιες συμβάσεις με αντάλλαγμα πολιτική στήριξη.