Μιζούρι: Παράνομες οι αμβλώσεις ακόμη και στις περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας

Μιζούρι: Παράνομες οι αμβλώσεις ακόμη και στις περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας Facebook Twitter
EPA
8

Το κοινοβούλιο του Μιζούρι ενέκρινε σήμερα νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις ακόμη και στις περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας.

Έτσι το Μιζούρι ακολούθησε το παράδειγμα πολλών συντηρητικών Πολιτειών, όπως η Αλαμπάμα και η Τζόρτζια, που θέλουν να επαναφέρουν το θέμα αυτό στο Ανώτατο Δικαστήριο προς επανεξέταση. Ο νόμος απαγορεύει στους γιατρούς να κάνουν αμβλώσεις μετά την όγδοη εβδομάδα της κύησης και προβλέπει ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών σε όσους τον παραβούν. Δεν εξαιρούνται ούτε οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης από βιασμό ή αιμομιξία. Δίνεται όμως η δυνατότητα να τερματιστεί η κύηση εφόσον κινδυνεύει η υγεία της μητέρας. Το κείμενο αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Μάικ Πάρσον, σφοδρό πολέμιο των αμβλώσεων ο οποίος πρόσφατα επαιρόταν στο Twitter ότι μείωσε τις αμβλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Πολιτεία του από τις 20.000 στις 3.000.

Εκτιμάται ότι ο νόμος θα ακυρωθεί πολύ γρήγορα από τα δικαστήρια γιατί είναι αντίθετος με την εμβληματική απόφαση που έλαβε το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο, όταν νομιμοποίησε το δικαίωμα στην άμβλωση στην υπόθεση Roe V. Wade. Όμως ο στόχος των αρχών του Μιζούρι είναι ακριβώς αυτός: να ασκήσουν έφεση ώστε να φτάσει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την ελπίδα ότι η συντηρητική πλειοψηφία του θα ανατρέψει την απόφαση του 1973. Με την ίδια λογική υιοθετήθηκαν πρόσφατα και παρόμοιοι νόμοι στην Αλαμπάμα, το Οχάιο, το Κεντάκι, το Μισισίπι και την Τζόρτζια. Στην Αλαμπάμα απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις, εκτός και αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας και οι γιατροί που θα παραβούν τον νόμο απειλούνται με ποινές κάθειρξης από 10 μέχρι και 99 χρόνια. «Αυτός ο χείμαρρος ακραίων νόμων πιθανότατα θα συνεχιστεί», προέβλεψε το Ινστιτούτου Γκατμάχερ, που αγωνίζεται για την πρόσβαση των γυναικών στις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Για τις legal upon request (νόμιμες μετά από απαίτηση) εκτρώσεις ισχύει το εξής:"Most countries allow abortion up to 12 weeks of gestation, while some allow it up to 18 weeks (Sweden), 22 weeks (the Netherlands), or 24 weeks (United Kingdom) (Bajos et al., 2004; Hassoun, 2011)"ενώ: "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά οι νόμιμες και ασφαλείς αμβλώσεις να είναι διαθέσιμες σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο".Στη χώρα μας ισχύει το παρακάτω: "Abortions can be performed on-demand in hospitals for women whose pregnancies have not exceeded twelve weeks. In the case of rape or incest, an abortion can occur as late as nineteen weeks, and as late as twenty-four weeks in the case of fetal abnormalities.In case of inevitable risk to the life of the pregnant woman or a risk of serious and continuous damage to her physical or mental health, termination of pregnancy is legal any time before birth. Girls under the age of 18 must get written permission from a parent or guardian before being allowed an abortion." δλδ: 12 βδομάδες για έκτρωση άνευ προβολής κάποιας συγκεκριμένης δικαιολογίας, 19 εβδομάδες σε περίπτωση βιασμού και αιμομιξίας (ή αιμομικτικού βιασμού...) κ.λπ..ενώη βιωσιμότητα των εμβρύων, εκτός μήτρας, ορίζεται στις 24 εβδομάδες (πάνω, κάτω)."According to studies between 2003 and 2005, 20 to 35 percent of babies born at 24 weeks of gestation survive, while 50 to 70 percent of babies born at 25 weeks, and more than 90 percent born at 26 to 27 weeks, survive. It is rare for a baby weighing less than 500 g to survive"....Για να μην μου ξανανέβει το αίμα στο κεφάλι με τα δυσάρεστα αυτά πισωγυρίσματα, αλλά και τα τραγικώς αμαθή, εσφαλμένης λογικής entitled-αναίσθητα σχόλια, από άτομα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να μπουν στην θέση των γυναικών αυτών, θα πω -μόνον- πως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι οι 8 εβδομάδες, που αναφέρει το παρόν άρθρο ως όριο, είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ.
Απάντηση στο σχόλιο: Libretarian18.5.2019 | 14:22 Αν μιλάμε για ένα βιασμό ο πατέρας του παιδιού είναι ένας εγκληματίας που διέλυσε σωματικά και ψυχολογικά την μητέρα του παιδιού. Φυσικα και δεν είναι το ίδιο με το να είναι ο πατέρας του παιδιού κάποιος που έκανε σεξ με την μητέρα του παιδιού! (Αν και, κατά τη γνώμη μου, η έκτρωση πρέπει να επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς.)
Σε ευχαριστώ Φωτεινή, άλλα μάλλον δεν διάβασες καν το σχόλιο μου, ούτε το αρχικό άρθρο η τελική σου φράση νομίζω είναι καταλυτική. το έμβρυο μπορεί να τερματιστεί οπότε το επιθυμεί η κυοφορούσα. Το εάν προέρχεται από βιασμό η όχι δεν έχει καμιά σημασία για εσένα
Αυτοί που ανήκουν στο pool των ατόμων που προκαλούν την συντριπτική πλειοψηφία των βιασμών και που ακόμη και σε περίπτωση δικού τους βιασμού δεν πρόκειται να μείνουν έγκυες (διότι δεν διαθέτουν τα ανάλογα όργανα) και που ιδέα δεν έχουν για την εγκυμοσύνη, για τα ψυχοσωματικά implications και για άλλους socioeconomic παράγοντες, που αφορούν (αυτές) τις γυναίκες, νομίζω πως θα έπρεπε, τουλάχιστον, την άποψή τους να την τοποθετήσουν εκεί που της αρμόζει: στους απόπατους.Ντροπή και πάλι ντροπή.
8 εβδομαδες ειναι λιγο? Δεν καταλαβαινω. Ακομα και τα θυματα βιασμου ποσο καιρο χρειαζονται για να σκευτουν οτι υπαρχει πιθανοτητα να μειναν εγκυες απο εναν βιασμο ? 5-6 μηνες?
Οι εβδομάδες στην κύηση μετράνε από την τελευταία περίοδο, άρα ακόμα και στην καλύτερη των περιπτώσεων η πρώτη ημέρα καθυστέρησης συμαίνει 4 εβδομάδες εγκυμοσύνη.
Μαρια, δε με βοηθας. Ποσοι μηνες πρεπει να περασουν απο το απεχθες συμβαν του βιασμου για να σκεφτει το θυμα οτι ενας βιασμος μπορει να προκαλεσει εγκυμοσυνη? Το νομοσχεδιο επιτρεπει εκτρωσεις μεχρι για 2 μηνες μετα τον βιασμο. το ρεπορταζ περνει ξεκαθαρα θεση εναντιον αυτου του χρονοδιαγραμματος. Μεχρι ποτε πρεπει να επιτρεπετε η εκτρωση? 3ο? 5ο? 8ο μηνα? πρεπει να υπαρχει διαφορετικο χρονοδιαγραμμα για βιασμους η οχι? Εαν ναι γιατι? ποτε τα δικαιωματα του εμβρυου να ζησει ξεπερνανε τα δικαιωματα της μητερας και γιατι αλλαζει αυτο αναλογα με το ποιος ειναι ο πατερας?