Ο Γιοακίμ Όλσεν, βουλευτής του κυβερνώντος κεντροδεξιού συνασπισμού της Φιλελεύθερης Συμμαχίας προκάλεσε αίσθηση τοποθετώντας στο PornHub διαφήμιση της υποψηφιότητας του για τις προσεχείς εθνικές εκλογές στη Δανία.

 

Αμίμητο είναι και το σλόγκαν της καμπάνιας του που εμφανίζεται στο πορνογραφικό site: «Όταν τελειώσεις να μ****ίζεσαι, ψήφισε τον Γιόκκε» - όπου «Γιόκκε» είναι το χαϊδευτικό του Γιοακίμ στη Δανία.

 

Ο ίδιος πάντως αντιπαρέρχεται τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι δεν είναι και για να παίρνε κανείς τόσο σοβαρά τη συγκεκριμένη διαφήμιση:

 

«Το μισό ίντερνετ είναι πορνό κι εμείς οι πολιτικοί πρέπει να είμαστε εκεί που είναι οι ψηφοφόροι. Κατανοώ ότι κάποιοι έπαθαν σοκ. Δεν μπορείς να πεις τίποτα στις μέρες μας χωρίς να φρικάρεις κάποιον. Όσο με γνωρίζουν ως πολιτικό ξέρουν ότι είμαι σοβαρός, αλλά χρειάζεται και η πλάκα».

 

Ο 41χρονος πολιτικός και κάτοχος αργυρού μεταλλίου στη σφαιροβολία το 2004 στην Αθήνα είχε περιγράψει τον εαυτό του σε προηγούμενη προεκλογική καμπάνια όπου απεικονιζόταν να σηκώνει βάρη ως «ίσως ο πιο δυνατός βουλευτής στον κόσμο».

 

Ο Γιοακίμ Όλσεν με το αργυρό μετάλλιο του στη σφαιροβολία, Ολυμπιάδα της Αθήνας, 2004
Ο Γιοακίμ Όλσεν με το αργυρό μετάλλιο του στη σφαιροβολία, Ολυμπιάδα της Αθήνας, 2004

 

Οι εθνικές εκλογές στη Δανία θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου και στις δημοσκοπήσεις προηγούνται σαφώς οι Σοσιαλδημοκράτες έναντι του κυβερνητικού συνασπισμού των Φιλελευθέρων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr