Haaretz: Ο «Σιδηρούς Θόλος» ασπίδα του Ισραήλ για την Eurovision

Haaretz: Ο «Σιδηρούς Θόλος» ασπίδα του Ισραήλ για την Eurovision Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Haaretz, το Ισραήλ έχει αναπτύξει εκτενώς το περίφημο αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος) ενόψει του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2019.

Το Τελ Αβίβ φιλοξενεί τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μετά τη νίκη της Netta το 2018. Η έναρξη του διαγωνισμού συμπίπτει με την επέτειο ανοίγματος της Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ η οποία χαρακτηρίστηκε από βίαιες διαμαρτυρίες στη Γάζα το 2018.

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ έχουν αναπτύξει και επεκτείνει τον Σιδερένιο Θόλο σε ολόκληρη τη χώρα πριν από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στη χώρα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Η Haaretz αναφέρει πως στρατιωτικές πηγές λένε πως υπάρχει αυξημένος αριθμός στρατιωτών σε υπηρεσία μέχρι το τέλος της Eurovision εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια.

O «Σιδηρούς Θόλος» έχει στόχο την αναχαίτιση πυραύλων μικρού βεληνεκούς, όπως και αυτοσχέδιων ρουκετών της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων και αποτελεί ένα από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που προστατεύουν το Ισραήλ, απαρτίζοντας μία αντιπυραυλική «ομπρέλα» αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια