ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βίασαν κορίτσι τριών ετών στην Ινδία - Κύμα οργής και διαδηλώσεις για θανατική ποινή στο δράστη

Βίασαν κορίτσι τριών ετών στην Ινδία - Κύμα οργής και διαδηλώσεις για θανατική ποινή στο δράστη Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Κασμίρ ζητώντας να επιβληθεί η θανατική ποινή σε  άνδρα που κατηγορείται πως βίασε ένα κορίτσι 3 ετών.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και η διαδήλωση συνοδεύτηκε από επεισόδια καθώς μεγαλώνει η οργή για τη σεξουαλική βία στην περιοχή αυτή των Ιμαλαΐων που ελέγχεται από την Ινδία.

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς όταν οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους για να διαλύσουν το πλήθος που είχε αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Βίασαν κορίτσι τριών ετών στην Ινδία - Κύμα οργής και διαδηλώσεις για θανατική ποινή στο δράστη Facebook Twitter

Ο βιασμός του κοριθτσιού σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία ενός άλλου που βιάστηκε κατ' επανάληψη από τον πατέρα του. Καταστήματα, εταιρείες και σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα στην περιοχή αυτή, μετά την απεργία που κήρυξε ο αυτονομιστής μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Μουλάνα Μασούρ Αμπάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα. «Θέλουμε δικαιοσύνη για το θύμα», είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, που ήταν γείτονας της 3χρονης, την παρέσυρε σε ένα άδειο σχολείο και την βίασε την περασμένη Τετάρτη. Η μητέρα της άκουσε τις κραυγές της και την βρήκε μέσα σε μια τουαλέτα. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Το ανήλικο κορίτσι φέρεται να βιάστηκε λίγο πριν από το ιφτάρ (το βραδινό γεύμα κατά τη διάρκεια του Ρααζανιού) σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε η οικογένειά της. Ένας συγγενής του ανηλίκου είπε ότι ο κατηγορούμενος δελέασε το παιδί με καραμέλα, το απήγαγε και έπειτα τη βίασε.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει πρόσωπο που έχει αναγνωριστεί ως Tahir Ahmad Mir. Ωστόσο, οι ντόπιοι είναι οργισμένοι καθώς ένα τοπικό σχολείο προσπάθησε να προστατεύσει τον κατηγορούμενο προσφέροντας μια πλαστή ημερομηνία πιστοποιητικού γέννησης για να τον εμφανίσει ως ανήλικο.

Βίασαν κορίτσι τριών ετών στην Ινδία - Κύμα οργής και διαδηλώσεις για θανατική ποινή στο δράστη Facebook Twitter

Κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι δεν εμπιστεύονται πλέον τις αρχές ότι θα φροντίσουν για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών και ζήτησαν να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους κρίνονται ένοχοι για τέτοια εγκλήματα. «Αν τους κρεμάσουν, τότε μπορεί να μειωθούν αυτά τα περιστατικά», είπε μια διαδηλώτρια μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών αυξήθηκαν κατά 8%, στα 3.168 το 2017, από 2.915 τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βίασαν κορίτσι τριών ετών στην Ινδία - Κύμα οργής και διαδηλώσεις για θανατική ποινή στο δράστη Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ