Πακιστάν: 24ωρη μάχη με τους αυτονομιστές που εισέβαλαν σε ξενοδοχείο - 8 νεκροί

Πακιστάν: 24ωρη μάχη με τους αυτονομιστές που εισέβαλαν σε ξενοδοχείο - 8 νεκροί Facebook Twitter
Το Pearl Continental στην Γκουαντάρ του Πακιστάν έγινε «θέατρο» μιας πολύνεκρης επίθεσης αυτονομιστών
0

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν σήμερα και τους τρεις ενόπλους που είχαν εισβάλλει, χθες, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ, στην νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στο Πακιστάν, έπειτα από μάχη που κράτησε 24 ώρες


Ακόμα τέσσερις πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε χθες στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Pearl Continental. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι ένοπλοι ήδη είχαν σκοτωθεί και η πολιορκία του ξενοδοχείου είχε λήξει, αλλά σήμερα προέκυψε ότι οι δράστες ήταν ακόμη μέσα στο ξενοδοχείο και κρατούσαν ομήρους.


Έπειτα από τη σύγχυση που επικράτησε και οδήγησε σε εικασίες, ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι και οι τρεις ένοπλοι είναι νεκροί και ότι το επεισόδιο έληξε. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι - ανάμεσά τους και τέσσερις φρουροί ασφαλείας - τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβες αφού εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και αποσυνέδεσαν τα συστήματα επικοινωνίας καθυστερώντας την επιχείρηση των αρχών.


Άνδρες των ειδικών δυνάμεων διέσωσαν πρώτα τους ενοίκους του ξενοδοχείου και το προσωπικό προτού ξεκινήσουν την επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών, ανακοίνωσε ο στρατός, αντικρούοντας προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν ένοικοι στο ξενοδοχείο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση. Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν (BLA), μια ομάδα από ένοπλους αντάρτες που διεκδικεί την αυτονομία της επαρχίας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ