Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σρι Λάνκα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σρι Λάνκα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις Facebook Twitter
EPA
0

Την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας στη Σρι Λάνκα ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο πρόεδρος της χώρας Μαϊθριπάλα Σιρισένα.


Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα παραιτήθηκε μετά τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών που σκόρπισαν τον θάνατο σε 253 ανθρώπους στο νησί της νότιας Ασίας.

«Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας παραιτήθηκε», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Ο Πουτζούτ Τζαγιασουντάρα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εγκαταλείπει τη θέση του λόγω της αποτυχίας των αρχών να εμποδίσουν τη σφαγή, μετά τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, Χεμασίρι Φερνάντο, χθες βράδυ.

Ο Χεμασίρι Φερνάντο έστειλε την επιστολή της παραίτησής του στον πρόεδρο Μαϊθριπάλα Σιρισένα, που είναι επίσης υπουργός Άμυνας. «Είπε στον πρόεδρο ότι αναλαμβάνει την ευθύνη» για την αποτυχία των δυνάμεων της ασφαλείας πριν από την επίθεση, δήλωσε πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κράτος της Σρι Λάνκα παραδέχθηκε την «αποτυχία» του στην αποστολή του να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια, καθώς διέθετε από πριν κρίσιμες πληροφορίες από την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ένα τοπικό ριζοσπαστικό κίνημα ετοιμαζόταν να διαπράξει επιθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ