«Όχι» Σαλβίνι στην επέτειο απελευθέρωσης από τον φασισμό στην Ιταλία

«Όχι» Σαλβίνι στην επέτειο απελευθέρωσης από τον φασισμό στην Ιταλία Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν θέλησε να δώσει το παρών στον εορτασμό της εβδομηκοστής τέταρτης επετείου της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό στην Ιταλία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημαντικά στελέχη των Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.


Στο Μιλάνο η συμμετοχή ξεπέρασε τις πενήντα χιλιάδες ανθρώπους με την παρουσία και της ηγεσίας της κεντροαριστεράς. Δεν λείπουν, όμως, τα πολιτικά προβλήματα.

Ο Ματτέο Σαλβίνι, όπως είχαν προβλέψει πολλοί, δεν θέλησε να δώσει το παρών. O γραμματέας της Λέγκα προτίμησε να πάει στην Σικελία, σε πρωτοβουλία κατά της μαφίας και δηλώνει ότι «κατά την άποψή μου, αυτή είναι η πραγματική απελευθέρωση», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Φυσικά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουργός εσωτερικών, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την αξία του αγώνα κατά του φασισμού. Πιστεύει, δηλαδή, ότι η σημερινή γιορτή, διχάζει τους Ιταλούς, αντί να τους ενώνει, όπως υπογραμμίζει και μερίδα του τύπου που πρόσκειται στο κόμμα του» γράφει ακόμα το ρεπορτάζ.

Ο Ματέο Σαλβίνι προτίμησε να βρεθεί στη Σικελία. Πρόκειται για μια ακόμη αιτία έντασης μέσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σημειώνει η DW. Πριν από όλα αυτά, ο Ματτέο Σαλβίνι αρνήθηκε να εγκρίνει μέτρο που θα ρύθμιζε τα τεράστια χρέη της Ρώμης, παρά το ότι η δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι ανήκει στους συμμάχους του, των Πέντε Αστέρων.

Παράλληλα, συνεχίζει να τους κατηγορεί ότι το μέτρο για τo «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους δεν θα φέρει τα θεαματικά αποτελέσματα που πολλοί ανέμεναν. Και την ίδια στιγμή, ο Σαλβίνι θεωρεί ότι ο υφυπουργός μεταφορών της Λέγκα, Αρμάντο Σίρι δεν πρέπει να παραιτηθεί έστω και αν έχει λάβει δικαστική κλήση για διαφθορά. Αδιαφορώντας για το ότι ο Ντι Μάιο ζητά με έμφαση το ακριβώς αντίθετο.

Και το ρεπορτάζ της DW καταλήγει: «Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν και η πολιτική σύγκρουση έχει φτάσει στα άκρα, με την Λέγκα να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι έχει τον τελευταίο λόγο επί όλων των πιο σημαντικών αποφάσεων.

Στην πρόθεση ψήφου άλλωστε πλέον αγγίζει το 37% ενώ τα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή δεν ξεπερνούν το 22%. Είναι σαφές ότι μετά τις Ευρωεκλογές τα πάντα είναι πιθανά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Deutsche Welle

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM
ΣΕΞ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Ζ

Διεθνή / Πώς είναι για ένα νέο ζευγάρι να παλεύει με τη στυτική δυσλειτουργία;

Το 50% των ανδρών αντιμετωπίζει άγχος απόδοσης, αλλά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στους νεότερους άνδρες. Ένα ζευγάρι στα τέλη της εικοσαετίας του αποκαλύπτει πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτά να τα βλέπετε οι θαυμαστές του εδώ στην Ελλάδα που εαν λέμε τώρα ένας Έλληνας Υπουργός ή Βουλευτής δεν πήγαινε 28η Οκτώβρη να παρευρεθεί στις ανάλογες εκδηλώσεις και άφηνε να εννοηθεί ό,τι και ο Σαλβίνι, δεν θα είχε μέρος να κρυφτεί. Ίσως είμαι και λάθος. Οι της ΧΑ που την Κατοχή την σνομπάρουν, μια χαρά κυκλοφορούν και ψηφίζονται κιόλας για τον πατριωτισμό τους.