Πόσο δύσκολο είναι να υιοθετήσει παιδί ένα γκέι ζευγάρι;

0

O Chris και ο CJ Phippin είναι ένα γκέι ζευγάρι που έχει ήδη προχωρήσει στην υιοθεσία δύο παιδιών. Όπως λένε, θεωρούν εαυτούς τους πλέον κατάλληλους για γονείς και κυρίως γονείς παιδιών που οι βιολογικοί γονείς τους εγκατέλειψαν, ακριβώς επειδή γνωρίζουν τι σημαίνει απόρριψη. 

Όμως, εδώ και καιρό στις ΗΠΑ το να κινήσει διαδικασίες υιοθεσίας ένα γκέι ζευγάρι έχει γίνει σχεδόν ακατόρθωτο και μάλιστα χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα. Ιδρύματα και οργανισμοί μπορούν πλέον να επικαλεστούν ακριβώς αυτό -τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων που έχουν υποβάλει αίτημα υιοθεσίας- για να αρνηθούν το αίτημα. 

Όπως αποκαλύπτουν οι δύο σύζυγοι ήρθαν πρόσφατα αντιμέτωποι με την ξεκάθαρη διατύπωση ιδρύματος ότι «ποτέ δεν θα επέτρεπαν την υιοθεσία παιδιού σε δύο άντρες».

Ειδικά στο Τενεσί, μία νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να πάει αυτού του είδους τις διακρίσεις ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα αναδοχής παιδιών να επιλέγουν πού θα δοθεί ένα παιδί και κυρίως να μην επιτρέπουν υιοθεσίες από ζευγάρια ίδιου φύλου. Στο μεταξύ είναι γνωστό ότι μόνο στην πολιτεία του Τενεσί βρίσκονται σε αντίστοιχα ιδρύματα περίπου 9.000 παιδιά. 

«Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν μέσα σ' αυτό το σύστημα και το πιθανότερο μέλλον που έχουν να περιμένουν όταν ενηλικιωθούν είναι να καταλήξουν άστεγοι ή παραβατικοί. Το να αρνείται το ίδιο το σύστημα σ' αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν γονείς και σ' αυτά τα παιδιά να λάβουν όλη την αγάπη, τη φροντίδα και την υποστήριξη που έχουν ανάγκη, είναι απλώς ντροπή», δηλώνει ο Michael Hullett, εργαζόμενος στις δομές ενός τέτοιου ιδρύματος, που όμως δεν επιτρέπει τις διακρίσεις. 

Ο Chris και ο CJ έχουν εδώ και χρόνια υιοθετήσει τον 7χρονο Τσέις και τον 9χρονο Σέλντον. Για την ιστορία και μόνο, τα δύο παιδιά είχαν αλλάξει περίπου 12 σπίτια μέσα σε 758 μέρες, δηλαδή 11 ανάδοχες οικογένειες που σίγουρα δεν μπορούσαν να αναλάβουν αποτελεσματικά την ευθύνη και κυρίως τη φροντίδα των δύο παιδιών. 

«Θα ήθελα πάρα πολύ να καθίσω με τους εκπροσώπους της Συντηρητικής πτέρυγας, με ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου και να τους πω: "Κοιτάξτε αυτό που έχει κάνει αυτή η οικογένεια. Γνωρίστε αυτή την οικογένεια. Θα ήθελα να γνωρίσετε αυτά τα παιδιά. Αυτή η οικογένεια, που τυγχάνει να έχει φτιάξει αυτό το γκέι ζευγάρι, κατάφερε να κρατήσει και να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά τους αγαπούν και θέλουν να είναι μαζί τους. Αυτό κατάφερε αυτή η οικογένεια», καταλήγει ο Hullett.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ