Παναγία των Παρισίων: Πλούσιοι και ισχυροί έχουν ήδη δωρίσει πάνω από 600 εκ. ευρώ

Παναγία των Παρισίων: Πλούσιοι και ισχυροί έχουν ήδη δωρίσει πάνω από 600 εκ. ευρώ Facebook Twitter
0

Ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά.


Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, κοσμήματος της γοτθικής αρχιτεκτονικής και σύμβολο του Παρισιού, έχει προκαλέσει πρωτοφανή δυναμική αλληλεγγύης.

Οι δωρεές από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και πλούσιες οικογένειες της Γαλλίας για τη χρηματοδότηση του καθεδρικού ναού  ξεπερνούν ήδη τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια που έχει κληρονομήσει τη L'Oreal, οι Μπετανκούρ-Μεγέρ, μαζί με τον παγκόσμιο κολοσσό καλλυντικών ανακοίνωσαν σήμερα δωρεά συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στα οποία προστίθενται τα 200 εκατομμύρια της οικογένειας Αρνό και του ομίλου της LVMH, και τα 100 εκατομμύρια που υποσχέθηκαν αντίστοιχα ο πετρελαϊκός όμιλος Total και η οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering.

Ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ (Firmalac) θα συνδράμει με δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ για την «αποκατάσταση του βέλους» και η οικογένεια Μπουίγκ του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών θα δώσει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ.

Παναγία των Παρισίων: Πλούσιοι και ισχυροί έχουν ήδη δωρίσει πάνω από 600 εκ. ευρώ Facebook Twitter
Παναγία των Παρισίων: Πλούσιοι και ισχυροί έχουν ήδη δωρίσει πάνω από 600 εκ. ευρώ Facebook Twitter

Το Βατικανό προσφέρει βοήθεια

Το Βατικανό προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την χθεσινή πυρκαγιά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού της Αγίας Έδρας.

«Νομίζω ότι μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές που μπορεί να κάνει η Αγία Έδρα (...) θα είναι κυρίως τεχνική, καθώς έχουμε, για παράδειγμα, τα Μουσεία του Βατικανού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι.

«Έχουμε το είδος της τεχνογνωσίας που όλος ο κόσμος αναγνωρίζει ότι είναι υψηλής ποιότητας. Γι'αυτό πιστεύω ότι μια ενδεχόμενη μελλοντική προσφορά θα μπορεί να γίνει σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς (αποκατάστασης)», σημείωσε.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ