Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου

Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
EPA
0

Με την στήριξη της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με 420 ψήφους υπέρ και 110 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν το αίτημα της κυβέρνησης προς την ΕΕ για παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι συναινούν στη χορήγηση νέας παράτασης, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η διάρκεια αυτής.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι διεξήχθησαν σήμερα νέες λεπτομερείς συζητήσεις με υπουργούς, με σκοπό την εύρεση ενός σχεδίου για το Brexit.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «ακόμα δεν είδαμε την ξεκάθαρη μετατόπιση της κυβέρνησης από τις θέσεις της που απαιτείται για να διασφαλιστεί μία συμβιβαστική συμφωνία».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Έχουμε συμφωνήσει να έχουμε περαιτέρω συζητήσεις την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit και να βρούμε έναν συμβιβασμό που μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου και να ενώσει τη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM