Απεργία την Πρωτομαγιά

Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου

Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
EPA
0

Με την στήριξη της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με 420 ψήφους υπέρ και 110 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν το αίτημα της κυβέρνησης προς την ΕΕ για παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι συναινούν στη χορήγηση νέας παράτασης, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η διάρκεια αυτής.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι διεξήχθησαν σήμερα νέες λεπτομερείς συζητήσεις με υπουργούς, με σκοπό την εύρεση ενός σχεδίου για το Brexit.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «ακόμα δεν είδαμε την ξεκάθαρη μετατόπιση της κυβέρνησης από τις θέσεις της που απαιτείται για να διασφαλιστεί μία συμβιβαστική συμφωνία».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Έχουμε συμφωνήσει να έχουμε περαιτέρω συζητήσεις την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit και να βρούμε έναν συμβιβασμό που μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου και να ενώσει τη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ