Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου

Ενέκριναν οι Βρετανοί βουλευτές το αίτημα αναβολής του Brexit ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
EPA
0

Με την στήριξη της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με 420 ψήφους υπέρ και 110 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν το αίτημα της κυβέρνησης προς την ΕΕ για παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήρθε λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι συναινούν στη χορήγηση νέας παράτασης, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η διάρκεια αυτής.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι διεξήχθησαν σήμερα νέες λεπτομερείς συζητήσεις με υπουργούς, με σκοπό την εύρεση ενός σχεδίου για το Brexit.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι «ακόμα δεν είδαμε την ξεκάθαρη μετατόπιση της κυβέρνησης από τις θέσεις της που απαιτείται για να διασφαλιστεί μία συμβιβαστική συμφωνία».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Έχουμε συμφωνήσει να έχουμε περαιτέρω συζητήσεις την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit και να βρούμε έναν συμβιβασμό που μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου και να ενώσει τη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM