H διαφήμιση για τους ποδηλάτες που ενόχλησε και δίχασε τη Γερμανία

H διαφήμιση για τους ποδηλάτες που ενόχλησε και δίχασε τη Γερμανία Facebook Twitter
4

Μια διαφήμιση που ενθαρρύνει τους νεαρούς ποδηλάτες να φορούν προστατευτικά κράνη όταν είναι στο δρόμο έχει διχάσει και ενοχλήσει την γερμανική κοινή γνώμη και πολλούς χρήστες των social media.

Η γερμανική διαφημιστική εκστρατεία, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, έχει για πρωταγωνιστές νεαρές γυναίκες και άνδρες που φορούν εσώρουχα και φέρουν κράνη. Το σύνθημα: «Δείχνει χάλια (η ακριβής έκφραση είναι shit), αλλά σώζει τη ζωή μου».

H διαφήμιση για τους ποδηλάτες που ενόχλησε και δίχασε τη Γερμανία Facebook Twitter

Μία από τις γυναίκες πρωταγωνίστριες η Αλίσια Κόλερ, είναι πολύ γνωστή καθώς συμμετέχει στο Next Top Model της Γερμανίας.

Ο τομέας γυναικών του SPD, του μικρού κυβερνητικού εταίρου στη γερμανική κυβέρνηση, καταγγέλλει ως σεξιστική τη διαφήμιση και ζητά την απόσυρσή της.

«Είναι ντροπιαστικό, ανόητο και σεξιστικό για το υπουργείο Μεταφορών να πουλά τις πολιτικές του χρησιμοποιώντας γυμνό» δήλωσε η επικεφαλής του τομέα γυναικών των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

H διαφήμιση για τους ποδηλάτες που ενόχλησε και δίχασε τη Γερμανία Facebook Twitter

Αντίδραση υπήρξε και από πλευράς της υπουργού οικογενειακών υποθέσεων της Γερμανίας που με μια φωτογραφία της πάνω σε ένα ποδήλατο γράφει «Αγαπητέ Andreas (σ.σ ο υπουργός μεταφορών), με το κράνος πάνε επίσης και τα ρούχα».

Η κυβέρνηση ωστόσο στηρίζει την καμπάνια και λέει πως στοχεύει με μοντέρνο τρόπο στους νέους που στατιστικά χρησιμοποιούν πολύ το ποδήλατο, αλλά όχι το κράνος. 432 πέθαναν σε δυστυχήματα μόνο το 2018 και αυτό ήταν ένα στατιστικό που συνόδευε την καμπάνια.

Για την ώρα, ο Andreas Scheuer, ο υπουργός που ενέκρινε την αμφιλεγόμενη εκστρατεία, λέει πως ο σάλος σημαίνει πως ο σκοπός επετεύχθη και δεν σχεδιάζει να αποσύρει τη διαφήμιση από τηλεοράσεις και δρόμους.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM