Ουτρέχτη: Ένας νεκρός και τραυματίες από την επίθεση - Τρομοκρατικός συναγερμός στη χώρα

Ουτρέχτη: Ένας νεκρός και τραυματίες από την επίθεση - Τρομοκρατικός συναγερμός στη χώρα Facebook Twitter
EPA
1

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος  είναι νεκρός από πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετέδωσε πριν λίγο το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝP. 

Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε «πολλά σημεία» της πόλης και πως ο δράστης ή οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία, η οποία ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

O τηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι τέσσερις άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας γυναίκας στο τραμ.

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Η ολλανδική αστυνομία με ανακοίνωση της δήλωσε ότι αναζητεί έναν 37χρόνο Τούρκο, ο οποίος πιστεύει ότι συνδέεται με την σημερινή επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

«Η αστυνομία σας ζητά να προσέχετε για τον Γκοκμάν Τανίς, 37χρόνο Τούρκο, ο οποίος συνδέεται με το πρωινό περιστατικό», γράφει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια