Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς μια περιοχή του Τελ Αβίβ, ενεργοποιώντας τις σειρήνες αεράμυνας για πρώτη φορά μετά το 2014 στην εμπορική πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σειρά εκρήξεων ενώ εικόνες που μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν δύο ισραηλινούς πυραύλους αναχαίτισης στον εναέριο χώρο του Τελ Αβίβ.


Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές προκλήθηκαν από τις ρουκέτες ή από τους πυραύλους αναχαίτισης του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας, «Σιδερένιος Θόλος».


Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι θα δώσει αργότερα περαιτέρω πληροφορίες.


Δεν υπήρξε άμεση ανάληψης ευθύνης από τον παλαιστινιακό θύλακα.

 

 

Αντίποινα τα ξημερώματα

 

Στη 1:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), το Ισραήλ εξαπέλυσε πολλά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα. 

 

«Ο ισραηλινός στρατός αυτή τη στιγμή στοχοθετεί τρομοκρατικές εγκαταστάσεις στη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και μαχητικά F-16 επιχείρησαν στη Λωρίδα της Γάζας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκαν τουλάχιστον δύο θέσεις της Χαμάς, στο νότιο και στο βόρειο τμήμα του θύλακα.