Συναγερμός στο Ισραήλ: Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Τελ Αβίβ

Συναγερμός στο Ισραήλ: Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Τελ Αβίβ Facebook Twitter
0

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς μια περιοχή του Τελ Αβίβ, ενεργοποιώντας τις σειρήνες αεράμυνας για πρώτη φορά μετά το 2014 στην εμπορική πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σειρά εκρήξεων ενώ εικόνες που μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν δύο ισραηλινούς πυραύλους αναχαίτισης στον εναέριο χώρο του Τελ Αβίβ.


Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές προκλήθηκαν από τις ρουκέτες ή από τους πυραύλους αναχαίτισης του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας, «Σιδερένιος Θόλος».


Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι θα δώσει αργότερα περαιτέρω πληροφορίες.


Δεν υπήρξε άμεση ανάληψης ευθύνης από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Αντίποινα τα ξημερώματα

Στη 1:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), το Ισραήλ εξαπέλυσε πολλά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα. 

«Ο ισραηλινός στρατός αυτή τη στιγμή στοχοθετεί τρομοκρατικές εγκαταστάσεις στη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και μαχητικά F-16 επιχείρησαν στη Λωρίδα της Γάζας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκαν τουλάχιστον δύο θέσεις της Χαμάς, στο νότιο και στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM