23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αγορά του Πακιστάν

23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αγορά του Πακιστάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα όταν μια βόμβα που ήταν κρυμμένη σε ένα σακί εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά πόλης σε σιιτική ζώνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Η έκρηξη σημειώθηκε στην αγορά ενδυμάτων Εϊντγκάχ της Παρασινάρ, μιας πόλης η οποία βρίσκεται στην ημιαυτόνομη ζώνη του Κουράμ όπου κατοικούν φυλές. Ο πληθυσμός της Παρασινάρ ανήκει στη σιιτική μειονότητα.


"Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 23 καθώς ορισμένοι σοβαρά τραυματίες υπέκυψαν ενώ διακομίζονταν με ελικόπτερο στην Πεσαβάρ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμτζάντ Άλι Χαν, αξιωματούχος της επαρχίας Κουράμ.

23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε αγορά του Πακιστάν Facebook Twitter


Δύο αξιωματούχοι της τοπικής διοίκησης επιβεβαίωσαν τον απολογισμό. Ο στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που δόθηκε στα ΜΜΕ ότι δύο ελικόπτερα του στρατού στάλθηκαν για να μεταφέρουν τους τραυματίες.


Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να φεύγουν από την αγορά στην οποία σπεύδουν ασθενοφόρα.Μέχρι στιγμής κανείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η ζώνη αυτή είναι γνωστή για τις θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Η σιιτική μειονότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του πακιστανικού πληθυσμού.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM