ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή και οι εθνικότητες των νεκρών

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή και οι εθνικότητες των νεκρών Facebook Twitter
Παπούτσια, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών της μοιραίας πτήσης της Ethiopian Airlines που συνετρίβη σήμερα το πρωί
0

Λίγο πριν τη συντριβή, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας. «Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους ήταν εξαιρετικός», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση της Ethiopian Airlines που συνετρίβη σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing 737 ΜΑΧ που συνετρίβη σήμερα στα κεντρικά της Αιθιοπίας, λίγο μετά την απογείωσή του.

Η Boeing εξέφρασε επίσης, την ετοιμότητά της να παρέχει την απαραίτητη τεχνητή βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή και οι εθνικότητες των νεκρών Facebook Twitter
Το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για την διερεύνηση του σημερινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος.

Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν και οκτώ Αμερικανοί.

Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί, 1 πολίτης Βελγίου, 1 πολίτης Ουγκάντας, 1 πολίτης Υεμένης, 1 πολίτης Σουδάν, 1 πολίτης Νορβηγιας, 1 πολίτης Ινδονησίας, 1 πολίτης Μοζαμβίκης, 1 από Σερβία, 1από Σομαλία, 1 από Ρουάντα και 1 πολίτης Τόγκο.

Για τους τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης που ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ, οι εθνικότητές τους, δεν έχουν διαπιστωθεί.




Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM