Παγίδευσαν πτώμα άνδρα με εκρηκτικά - 17 νεκροί στο Μάλι

Παγίδευσαν πτώμα άνδρα με εκρηκτικά - 17 νεκροί στο Μάλι Facebook Twitter
EPA
0

Δεκαεπτά άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου πτώματος στο κέντρο του Μάλι, έγινε σήμερα γνωστό από τοπικό αιρετό αξιωματούχο και μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, μερικές ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.


«Την Τρίτη στην κοινότητα Ντιανκαμπού (κέντρο), 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη μηχανισμού κρυμμένου μέσα στο πτώμα ενός σκοτωμένου άνδρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αιρετός αξιωματούχος. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία «το πτώμα εξερράγη σκοτώνοντας 17 ανθρώπους».


Η επίθεση στο Ντιανκαμπού προκάλεσε επίσης 15 τραυματίες μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με την τοπική πηγή, έναν περιφερειακό αιρετό αξιωματούχο στο κεντρικό Μάλι.


Οι γονείς ενός άνδρα, που είχε εξαφανισθεί αφού είχε πάει να αναζητήσει τροφή για το κοπάδι του, ανακάλυψαν το πτώμα του στην κοινότητα Ντιανκαμπού, εξήγησε η πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Πλησίασαν το πτώμα χωρίς να προσέχουν και αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι. Οι ένοπλοι που δολοφόνησαν τον άνδρα, τοποθέτησαν μέσα στο σώμα του και γύρω απ' αυτό εκρηκτικά», διευκρίνισε η ίδια πηγή.
«Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στις επιθέσεις», δήλωσε μια άλλη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι.

Δύο στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί στις 14 Φεβρουαρίου και έξι τραυματισθεί στη γειτονική βόρεια Μπουρκίνα, σε επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο.

Ήταν η πρώτη φορά που ανθρώπινη σορός παγιδευόταν σ' αυτή τη φτωχή χώρα, που εδώ και μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη βιαιοτήτων που αποδίδονται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις και πολλές από τις οποίες πραγματοποιούνται από το Μάλι.

Το βόρειο Μάλι είχε καταληφθεί κατά την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2012 από ισλαμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα. Μεγάλο μέρος τους εκδιώχθηκε από εκεί με διεθνή στρατιωτική επέμβαση, που άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 με πρωτοβουλία της Γαλλίας και συνεχίζεται.

Από το 2015, οι επιθέσεις αυτές επεκτάθηκαν στο κεντρικό και το νότιο Μάλι και το φαινόμενο επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα στην Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM