Kλιμακώνεται η κρίση για το Κασμίρ- Το Πακιστάν κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά

Kλιμακώνεται η κρίση για το Κασμίρ- Το Πακιστάν κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά Facebook Twitter
EPA
0

Το Πακιστάν ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο μαχητικά αεροπλάνα της ινδικής πολεμικής αεροπορίας. Πρόκειται για μία σημαντική κλιμάκωση στην κρίση για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού ανακοίνωσε πως ένα από δύο αεροπλάνα έπεσε εντός των συνόρων του Πακιστάν και πως ο πιλότος συνελήφθη.

Πρόσθεσε πως τα αεροπλάνα πετούσαν εντός του εναέριου χώρου του Πακιστάν.

Η Ινδία δεν επιβεβαιώνει την είδηση, η ίδια ισχυρίζεται πως έχει καταρρίψει ένα πακιστανικό αεροσκάφος.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας βομβάρδισαν στρατόπεδο εκπαίδευσης εξτρεμιστών χθες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί «πολύ μεγάλος αριθμός» τους. 

Είχε προηγηθεί μερικές μέρες πριν επίθεση από βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν διεμήνυσε ότι θα ανταποδώσει το πλήγμα σε χρόνο και τόπο της επιλογής της, ενώ διέψευσε ότι υπήρξαν νεκροί στις ινδικές επιδρομές.

Εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων άφησε να πλανάται η απειλή της χρήσης των πυρηνικών όπλων της χώρας, ανεβάζοντας τους τόνους.

Οι αρχές και των δύο χωρών έχουν ζητήσει από τους ανθρώπους που ζουν στα σύνορα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 Και η Ινδία και το Πακιστάν διεκδικούν το Κασμίρ, περιοχή με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό η οποία κατά ένα τμήμα ανήκει και στις δύο χώρες .

Από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία, το 1947, Ινδία και Πακιστάν έχουν πολεμήσει επανειλημμένως μεταξύ τους για την περιοχή του Κασμίρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ