Η Ρωσία θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ενδιάμεσης εμβέλειας στην Ευρώπη, στοχεύοντας όχι μόνο τις χώρες στις οποίες βρίσκονται οι πύραυλοι, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας, είπε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει αντιπαράθεση και δεν θα κάνει το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη πυραύλων σε απάντηση στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων (INF).

 

Ωστόσο, ανέφερε ότι η αντίδραση της Ρωσίας σε οποιαδήποτε ανάπτυξη θα είναι αποφασιστική και ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα πρέπει να υπολογίζουν τους κινδύνους προτού λάβουν κάποια μέτρα.

 

Η είδηση μεταδίδεται διεθνώς με έκτακτο καθώς η ομιλία είναι εξέλιξη.

 

Στην ίδια ομιλία, ο Ρώσος πρόεδρος, αντιμέτωπος με κοινωνική δυσαρέσκεια που προκαλεί πτώση της δημοτικότητάς του, δεσμεύτηκε και για τη βελτίωση της κατάστασης των Ρώσων ήδη από φέτος.

 

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε, θα βελτιώσουμε την κατάσταση από τώρα. Από αυτήν τη χρονιά οι Ρώσοι θα αισθανθούν βελτίωση», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ανακοινώνοντας κυρίως μέτρα στήριξης των οικογενειών για να ευνοηθεί η γεννητικότητα.

 

«Η φτώχεια συντρίβει κυριολεκτικά τους ανθρώπους 19 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι υπερβολικό», δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι μπορεί να συναφθεί ένα "κοινωνικό συμβόλαιο" για τη στήριξη του πληθυσμού που έχει ανάγκη.

 

«Σε πέντε χρόνια, περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια στήριξη αυτού του είδους», σημείωσε.

 

«Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι», υπογράμμισε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο μιας μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός εδώ και πέντε χρόνια και της αύξησης του ΦΠΑ την 1η Ιανουαρίου.

 

Αυτή η ομιλία του Ρώσου προέδρου ενώπιον των μελών της άνω και της κάτω βουλής της Ρωσίας είναι η πρώτη που εκφωνεί μετά την επανεκλογή του τον Μάρτιο του 2018 για μια τέταρτη θητεία, η οποία ολοκληρώνεται το 2024 και θεωρείται ότι είναι η τελευταία του βάσει του Συντάγματος.

 

Η κυβέρνηση αποκάλυψε στις αρχές του Φεβρουαρίου σχέδιο άνω των 340 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους και να υποστηρίξει μια ανάπτυξη του ΑΕΠ, που αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr