Μαδούρο: «Mία ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών στον Λευκό Οίκο θέλει να αρπάξει τη Βενεζουέλα»

2

O Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «μία συμμορία από εξτρεμιστές» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κρίση στη χώρα του. 

Σε συνέντευξη του στο BBC, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε πως δε θα επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα καθώς είναι ένας τρόπος για τις ΗΠΑ να δικαιολογήσουν την επέμβαση τους. 

«Είναι πολεμοκάπηλοι προκειμένου να αρπάξουν τη Βενεζουέλα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Μαδούρο ανέφερε επίσης πως ελπίζει ότι «αυτή η εξτρεμιστική ομάδα στον Λευκό Οίκο θα ηττηθεί από τη δύναμη της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Πρόκειται για έναν πολιτικό πόλεμο από την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, από τα συμφέροντα της ακροδεξιάς που κυβερνάει εκεί σήμερα, από την Κου Κλουξ Κλάν που ελέγχει τον Λευκό Οίκο», είπε ο Μαδούρο. 

Πρόσθεσε πως δεν βλέπει τον λόγο για πρόωρες προεδρικές εκλογές. Σχολίασε επίσης πως μόνο «καμιά δεκαριά κυβερνήσεις» έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό (στην πραγματικότητα είναι πάνω από 30) και πως προσπαθούν να επιβάλλουν μία  κυβέρνηση την οποία δεν ψήφισε κανένας. 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κάτι μου θυμίζει...ένα από τα βασικά επιχειρήματα των ψεκασμενων συνοδοιπόρων του Μαδουρο στην Ελλάδα ενάντια στους κακούς ξένους που ακριβώς με την ίδια φρασεολογία έφεραν το τσίρκο των συριζανελ να δημιουργήσει το οικονομικό θαυμα της ευρωπαϊκής Βενεζουέλας....