O κροίσος των Topshop κατηγορείται για ρατσιστική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση

O κροίσος των Topshop κατηγορείται για ρατσιστική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
0

Ο επιχειρηματίας Φίλιπς Γκριν, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και των Τopshop, κατηγορείται για κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε ρατσιστικό, σωματικό και σεξουαλικό επίπεδο απέναντι σε υπαλλήλους του. 

Τις σχετικές καταγγελίες δημοσίευσε η Daily Telegraph, που αναφέρει πως κάποια από τα εμπλεκόμενα άτομα κατέθεσαν παράπονα εναντίον του μεγιστάνα των επιχειρήσεων, τα οποία ωστόσο αποσιωπήθηκαν. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Γκριν φέρεται να πλήρωσε τεράστια χρηματικά ποσά για να εξαγοράσει την σιωπή τους. 

Ο Φίλιπ Γκριν κατηγορείται πως έκανε ρατσιστικές παρατηρήσεις σε μαύρους υπαλλήλους, πως έβαζε χέρι σε γυναίκες υπαλλήλους και πως ήταν επιθετικός σε βαθμό κακοποίησης απέναντι σε άντρες και γυναίκες του προσωπικού. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε μια από τις περιπτώσεις ο Γκριν φέρεται να χλεύασε τα ράστα μαλλιά ενός μαύρου υπαλλήλου, κατηγορώντας τον πως καπνίζει κάνναβη, προσθέτοντας πως το «πρόβλημά» του ήταν πως «όλοι οι άλλοι πυροβολούν με όπλα και εσύ ακόμη πετάς ακόντια στη ζούγκλα». Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αποδέχθηκε αργότερα ποσό 1 εκατ. λιρών με αντάλλαγμα την σιωπή του.  

Επίσης φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με το γεγονός πως στις επιχειρήσεις του «εργάζονται υπερβολικά πολλοί μαύροι», σκληραίνοντας την γραμμή της εταιρίας στις πωλήσεις. Από την πλευρά του, ο Φίλιπ Γκριν αρνείται οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

Σε μια άλλη περίπτωση, που φέρνει στο φως η Telegraph, ο επιχειρηματίας κατηγορείται πως έβαλε χέρι σε μια υψηλόβαθμη υπάλληλό του, αποκαλώντας την «κακό κορίτσι», και την φίλησε στο πρόσωπο μπροστά στο υπόλοιπο προσωπικό, κάνοντας ταυτόχρονα σχόλια για το βάρος της. Η ίδια φέρεται επίσης να έλαβε 1 εκατ. λίρες προκειμένου να μη μιλήσει. 

Άλλες γυναίκες είπαν στην εφημερίδα πως επίσης βίωσαν ανάρμοστη συμπεριφορά. Οι δικηγόροι του Γκριν παραδέχθηκαν πως όντως «έκανε κάποιες κινήσεις» και «άγγιξε κάποια άτομα», σημειώνοντας ωστόσο πως «αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε αθέμιτη και σεξουαλική συμπεριφορά». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, μια άλλη υπάλληλος της Arcadia, κατηγόρησε επίσης τον Γκριν πως την «άρπαξε» από το πρόσωπο, κάνοντας σχόλια που της έφεραν αμηχανία, ενώ κάποια στιγμή του είπε να μην την πλησιάζει. Η γυναίκα παραπονέθηκε στο αρμόδια τμήμα, κάνοντας λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και αργότερα πληρώθηκε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για να μη μιλήσει. 

Σε απάντηση στις κατηγορίες, οι δικηγόροι του επιχειρηματία υποστηρίζουν πως «το στιλ του είναι εκ φύσεως πρόσχαρο» και πως έχει «έναν παιχνιδιάρικο τρόπο να αγγίζει τους κοντινούς συνεργάτες του», προσθέτοντας πως «επίσης είναι γνωστό πως αγκαλιάζει τον άλλον μερικές φορές αλλά με τρόπο που δεν είναι καθόλου σεξουαλικός». 

Επίσης υποστηρίζουν πως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα εμμονής, συγκεκριμένα «βεντέτας» όπως την χαρακτηρίζουν, από την πλευρά της Telegraph απέναντι στον επιχειρηματία, κατηγορώντας την εφημερίδα πως έχει φτάσει σε βαθμό να παρενοχλεί τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους «ακόμη και τα σαββατοκύριακα στο σπίτι τους», προκειμένου να την συντηρήσει. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM